Lørdag gikk et helt nytt treningsarrangement i regi Exolo av stabelen i Tromsø sentrum.

– Vi hadde masse spreke damer her fra hele Nord-Norge. Mange var fra Tromsø, men flere hadde reist fra blant annet Skjervøy, Finnsnes, Bardufoss og Harstad, forteller Lill-Jorid Andreassen, daglig leder ved Exolo.

Allsidig treningsdag

Heldagsarrangementet «Jenter og treningsglede» hadde 80–100 deltakere.

– Vi fikk veldig god respons og jeg tror alle har hatt en helt fantastisk dag. Det har vært en kunnskapsrik dag, ispedd god mat, praktiske øvelser, allmennyttig informasjon, shopping, musikkinnslag og vi avsluttet dagen med masse energi.

Damer i sin beste alder

Hun forklarer at målet med treningsarrangementet er å spre informasjon og nettopp treningsglede.

– Vi hadde spreke damer her fra 18 år og til over 60 og jeg tror alle følte at dette var noe for dem. Hovedmålet er å spre kunnskap til jenter om styrketrening, kostholdt og en varig livsstilsendring. Det var viktig for oss at alle følte de kunne komme, om de så er veldig trente eller om de nettopp har bestemt seg for å gjøre en livsstilsendring.

Vil ha aktivitetsfestival

Nå håper jentene i Exolo at arrangementet kan vokse og arrangeres hvert år.

– Jeg synes dagens arrangement ble en veldig fin start for å gjøre noe mer og i større skala. Når vi kan ha musikk- og matfestivaler, hvorfor ikke få til en aktivitetsfestival som kan ta for seg litt av alt når det kommer til trening, kosthold og livsstil. Vi ønsker å få til et slikt, årlig treningsarrangement der alle kan føle seg velkommen, sier Andreassen.

AKTIVITETSFESTIVAL: Stine Larssen (fra venstre), Linn Nilsen og Lill-Jorid Andreassen i Exolo håper at arrangementet kan vokse og arrangeres årlig. Foto: Linn Nilsen
STORT OPPMØTE: Omtrent 80 deltakere møtte opp til «Jenter og treningslede». Foto: Linn Nilsen
SANG: Anneli Drecker stilte med musikalsk innslag på arrangementet. Foto: Linn Nilsen