Skal utvikle landsdelens ledere

Foretaket Solid Utvikling Nord-Norge AS skal utvikle ledere og organisasjoner i landsdelen. Dette med hjelp fra håndballstjerna Susann Goksør Bjerkrheim.

Gründer: Magnar Slåtto og Solid Utvikling står bak foretaket. Med seg på laget har han blant annet håndballkjendis Susann Goksør Bjerkrheim. FOTO: Privat 

nyheter

Det nyetablerte foretaket Solid Utvikling Nord-Norge AS er en sammenslåing av Solid Utvikling og Magnar Slåtto Consult AS. Foretaket skal primært drive med organisasjonsutvikling og lederutvikling, og daglig leder i foretaket, Magnar Slåtto, har med seg ingen ringere enn håndballstjerna Susann Goksør Bjerkrheim på laget.

– Susann har allerede vært her oppe og har hatt noen oppdrag. Hun er en fantastisk flink foredragsholder med bred erfaring innen utvikling av mennesker og teamarbeid. Hun har blant annet et foredrag som heter «Den som gir seg er en dritt», som er utrolig bra. Det handler om å aldri gi opp, forteller Slåtto, som også eier 50 prosent av foretaket.

Solid Utvikling ble allerede etablert i 1999 under navnet Raadhuset Salg- og Lederutvikling. Her var Bjerkrheim en av medgründere. I det nyetablerte foretaket skal hun imidlertid sitte som styremedlem.

Bedriftskultur

Slåtto forteller at foretakets daglige arbeid i all hovedsak vil foregå ute i bedrifter.

– Vi har allerede begynt å jobbe i Tromsø og mandag klokken 09.00 skal jeg ut og planlegge et opplegg vi skal ha senere i uka på Sommarøy. I all hovedsak jobber vi med lederstøtte og lederutvikling i bedriftene. I tillegg jobber vi mye med bedriftskultur og relasjonsutvikling, forteller Slåtto og legger til at samtalene om å opprette foretaket begynte i fjor høst.

– Jeg kjente Solid Utvikling fra før og vi startet samtaler om å opprette et selskap sammen i august i fjor. De har drevet i mange år fra Oslo, men ser nå at det er potensial i denne landsdelen og har tro på det å være til stede her oppe, sier han.

Kick-off neste mandag

Foretaket kommer til å ligge under Solid Utvikling.

– Solid Utvikling Nord-Norge AS er et eget foretak, men i praksis ligger alt under Solid Utvikling. Vi hadde stiftelsesmøte i september og firmatesten kom i gjennom forrige fredag, så nå er vi i gang, sier Slåtto.

I den forbindelse skal det neste mandag avholdes kick-off i Tromsø.

– Da kommer Susann (Goksør Bjerkrheim journ.anm.) og daglig leder i Solid Utvikling, Morten Andresen, hit og vi skal gjøre oss kjent med markedet i Tromsø. Vi kommer til å invitere både bedrifter og presse til å komme og høre om det vi har å tilby, sier Slåtto.