Denne bydelen er på regntoppen

Ingen steder i hele landet har det regnet så mye det siste døgnet som på Kvaløysletta.

VÅTT: Søndag ble en særdeles våt dag i Tromsø, spesielt på Kvaløysletta. Foto: Preben Olsen 

nyheter

– Fra søndag morgen til mandag morgen kom det hele 57,5 millimeter nedbør på Kvaløysletta. Dermed var det faktisk det stedet som fikk mest nedbør i hele Norge, sier meteorologikonsulent ved Vervarslinga for Nord-Norge, Rune Skoglund.

Store forskjeller

Til sammenligning ble det målt 53,5 millimeter nedbør på Langnes, og «bare» 33,7 millimeter nedbør på målestasjonen til Vervarslinga på toppen av øya. Ifølge Skoglund skyldes de store, lokale variasjonene følgende:

– Det har med vindretningen å gjøre, samt hvor bygene treffer, påpeker han.

Mer regn i vente

Selv om det har vært oppholdsvær i morgentimene mandag, kan meteorologikonsulenten fortelle at vi har mer nedbør i vente denne uka.

– Det ser ut til at det kommer til å være regnbyger både mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Fra torsdag kveld blir det imidlertid litt lavere temperaturer, så fredag ligger det an til å bli minusgrader og oppholdsvær, forteller Skoglund.