Denne skolen er 50 år

Høsten 1965 sto skolen som da het Sør-Tromsøya skole klar. Nå, 50 år senere, feirer elever og ansatte ved Bjerkaker skole 50-årsjubileet ved å hedre tiden før dem.

MOTE: Marianne Rye Holmboe (12, fra venstre), Sofie Storheim (11) og Agnes Vold Bergstrøm (11) ikledd kjoler fra 60-tallet. 

JUBILEUM: Rektor Jan Fredrik Skogdal forteller at elevene har fått lært mye om Bjerkaker skoles historie. Nå skal jubileet feires. Alle foto: Linn Blomkvist 

JOURNALISTER: Ludwig Skogly (12, fra venstre), August Sørensen (12) og Victoria Albertsen (12) har fått prøve seg som journalister. 

nyheter

En av byens eldste skoler, Bjerkaker skole, er nå klare for å feire 50 år. Mandag var elever og ansatte klare for en siste øving før dørene åpnes for publikum. Rektor Jan Fredrik Skogdal forteller at skolens elever har fått lært mye om skolens historie i ukene som har gått – for på denne skolen er det mye historie i veggene.

– Skolen ble totalrenovert på begynnelsen av 2000-tallet, og ser derfor annerledes ut enn hva den gjorde da den ble bygd, sier Skogdal, som har vært skolens rektor siden 2001.

LES OGSÅ: Nå selger kommunen denne skolen

Presenterer tiår

Han forteller at elevene har fått tildelt tiår siden skolen ble bygd, og skal under feiringen presentere tiårene, både gjennom jubileumsavis, utstillinger og fire forestillinger.

– Det skjer mye på skolen her. Å la elevene vise seg fram på en slik måte er viktig, mener jeg. Vi ønsker å gi dem de mulighetene. Scenen her blir mye brukt gjennom året, sier Skogdal.

LES OGSÅ: Ruster skolene til å takle terror

Godt miljø

Rektoren forteller at skolen fokuserer på aktiviteter gjennom hele året – blant annet eldredag, kultursamling, Grand Prix og Bjerkakerdagen. Han tror det er med på å skape et godt miljø.

– Noen av de ansatte har jobbet her lenge. Folk trives og synes det er en bra arbeidsplass. Vi har et veldig godt miljø, og vi liker å arrangere saker her, sier Skogdal.

LES OGSÅ: Dette klager elevene på

Unge journalister

Alle de 330 elevene på skolen har tatt del i å feire 50-årsdagen. Blant dem er 7.-klassingene August Sørensen (12), Victoria Albertsen (12) og Ludwig Skogly (12). De har fått prøve seg som journalister.

– Vi har funnet fram nyhetsartikler om skolen helt fra 1965 fram til i dag, sier Victoria Albertsen.

De har plukket ut artikler, skrevet litt om dem og laget en utstilling som henger i skolens ganger. De mener det har vært en spennende oppgave, men det har ikke hjulpet dem i karrierevalget.

– Vil noen av dere bli journalister i fremtiden?

– Nei, svarer de i kor.

Men å lære om skolens historie mener de er spennende.

– Vi har lært mye om skolen og hvordan den så ut før oppussingen. Det har vært litt rart å lese så gamle artikler om skolen, sier Ludwig Skogly.

– Men det har vært gøy å se hvordan det var før i tiden, sier Victoria Albertsen.

Tirsdag og onsdag åpner skolen dørene for å vise fram skolens historie, fortalt av elevene. Da vil man både kunne se mote fra 60-tallet, artikler fra 70-tallet og en forestilling der elevene presenterer skolen tiår for tiår.