Flere lesere har natt til mandag tipset om store vannmengder i Blåselvegen og Kråkebollevegen sent søndag kveld og natt til mandag.

I Kråkebollevegen har vannmassene ført til at en bil og parkering har rast ut, og i Blåselvegen har vannet etter regnværet fosset ned langs veien, opplyser tipserne til iTromsø.

Store vanndannelser

Politiet i Tromsø har i løpet av natten fått inn flere meldinger om store vannmasser i Tromsø.

- Det har generelt vært mye vanndannelse rundt omkring. Det er kommunen og bydrift som har ansvar for dette og vi har derfor ikke vært ute for å sjekke det, sier operasjonsleder Øyvind Gundersen til iTromsø.

Aldri vært borti så mye vann

Tor Arne Andreassen i Bydrift opplyser om at et bekkeinntak er årsaken til de store oversvømmelsene ved Blåselvegen og Kråkebollevegen på Kvaløysletta.

- Det var et bekkeinntak som var tett av grus og stein i elva ved Strandsneglveien. Det var veldig mye vann. Jeg tror aldri vi har vært borti så store vannmengder i den elva før. Det var en ny erfaring at det skulle komme så mye vann der, sier Andreassen.

Ifølge driftslederen for vei i Bydrift er det på Kvaløya de største vannmengdene har samlet seg etter regnværet.

- Det virker som det er Kvaløya som har fått det verste trykket. Det har vært litt i sentrum, men ikke mye, sier han.

Ved Blåselvegen har det samlet seg opp mye grus på veien etter de store vannføringene. Det vil bli fjernet av en gravemaskin i løpet av dagen, opplyser Andreassen.

Hektisk

Driftslederen for vei kan fortelle om en svært hektisk natt for Bydrift.

- Det har vært noen tette sluker, men mest elver som har gått over sine bredder. Vi har også måttet dra ut til Nisevegen på Kvaløysletta, men der har vi kontroll nå.

Andreassen regner med at også mandagen vil bli travel for kommunen.

- Det er meldt regn så det blir nok hektisk utover dagen. Det er en del stikkrenner som fremdeles er tette. På Ringveien er det en del vann og vi driver å rigger oss til der nå, sier han.

Her fosser vannet ned Blåselvegen natt til mandag. Foto: iTromsø-tipser
Foto: iTromsø-tipser
En tipser forteller at en bil og parkering har rast ut i Kråkebollevegen. Foto: iTromsø-tipser
Foto: iTromsø-tipser
Det kraftige regnværet har ført til en elv av vann ned Blåselvegen.