Rørleggermester i VVS 24, Johnny Aasheim, forteller til iTromsø at de i løpet av helgen, til og med mandagen, har måttet rykke ut ti ganger grunnet det dårlige været.

– Vi var senest ute i en boligblokk på Teaterkvartalet søndag kveld hvor det hadde kommet en del vann inn i et garasjeanlegg. Da måtte også kommunen bistå for å få bort alt vannet, sier Aasheim til iTromsø.

Oversvømmelse

– Hva har dere ellers måttet rykke ut til?

– Det har vært alt ifra oversvømmelse i kjellere, til utvendige gatesluker til parkeringsplasser, sier Aasheim.

Grunnen til oversvømmelsene forteller rørleggermesteren har med tette stikkledninger å gjøre.

– Når de er tette kommer ikke drensvannet ut og da kommer heller vannet opp fra avlukkene. Vi har hatt nok å holde fingrene i, understreker Aasheim.

Søndagen var den verste dagen, forteller rørleggermesteren.

– Vi måtte også rykke ut på jobber natt til mandagen, sier Aasheim.

– Hvor hen i Tromsø har dere måttet rykke ut flest ganger?

– Det er ingen steder som har vært verre enn andre, vi har vært flere steder i Tromsø, sier Aasheim.

Ikke rykket ut

Daglig leder ved Vacumkjempen, Stig Kristiansen, forteller til iTromsø at de kun rykker ut ved større vannlekkasjer.

– Vi har ikke måttet rykke ut de siste dagene. Slik vi har forstått det har det gått relativt rolig for seg. Det er kun ved større hendelser at vi blir tilkalt og må rykke ut, og per nå har dette ikke vært tilfellet, sier Kristiansen.

Søndagen har så langt vært den verste regnværsdagen. I Tromsø var det Kvaløysletta som ble mest berørt for her bøttet det ned hele 57,5 millimeter nedbør, og ble ifølge Vervarslinga for Nord-Norge stedet som fikk mest nedbør i hele Norge.

På Langnes ble det målt 53,5 millimeter og «bare» 33,7 millimeter ble målt på målestasjonen til Vervarslinga på toppen av øya.