Disse bussendringene trådte i kraft denne uken

Ikke alt gikk på skinner da Troms fylkestrafikk mandag blant annet utvidet busstilbudet i byen med 250 nye, ukentlige avganger.

Bedre TILBUD: Driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, mener busstilbudet til byens befolkning nå har blitt betraktelig bedre. Nå gjenstår det bare at alt går seg til. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

HOLDEPLASSENDRINGER: Flere av bybussene har fått nye holdeplasser i sentrum. Foto: Christer Pedersen 

nyheter

– Vi opplevde forsinkelser noen steder der bussen ikke kom som planlagt, men dette er nytt både for sjåførene og passasjerene, så det kommer nok til å gå seg til etter hvert, sier driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen.

LES OGSÅ: Hadde englevakt da hun ble slengt i bussfrontruta med hodet først

– Flaskehals

I forrige uke kunne Troms fylkestrafikk melde om utvidelser og endringer i tilbudet til bybussene. Det innebar blant annet rushtidsruter fra de ulike bydelene til UiT og UNN i tidsrommet 6 til 9, og fra klokken 14 til 17 på hverdager. Disse bussrutene har fått X-nummer, for eksempel rute X23, som går fra Kroken, via Tomasjordnes, Tromsøysundtunnelen og til UNN og UiT. Totalt er det snakk om syv ulike ekspressruter.

– Utfordringen med dette er at det blir veldig mange busser på UNN samtidig, noe det ikke er plass til. Området blir en flaskehals, men dette er det opp til Troms fylkestrafikk å gjøre noe med. Jeg vet at de jobber med dette nå, sier Nilssen.

LES OGSÅ: Her gikk alt galt for bussjåføren

I tillegg til å opprette ekspressruter, ble det fra og med mandag også gjort holdeplassendringer i sentrum.

– Nå har alle bussene som skal til UiT og UNN fått felles holdeplass i sentrum, utenfor Austad-bygget. Både rute 20, 21, 32 og 34 går nå herfra, noe som gjør det mye mer oversiktlig for passasjerene, påpeker Nobinas driftssjef.

Én rute ble til to

Samtidig som rute 20 og 21 har blitt flyttet ned til Austad-bygget, har rute 40 blitt flyttet opp til holdeplassen utenfor PM, vis-à-vis Wi-To, som rute 20 og 21 nylig hadde. I tillegg til dette har rute 34, som før gikk fra sentrum, via sørøya, Fagereng og Giæverbukta til UNN, nå blitt delt opp i to ringruter, 33 og 34.

– Rute 33 går nå fra UNN, via Stakkevollveien til sentrum, før den derfra kjører den tidligere ruta til 34 via sørøya tilbake til UNN, mens 34 går motsatt vei, fra UNN, via Giæverbukta, Fagereng og sørøya til sentrum, før den fortsetter tilbake til UNN via Stakkevollveien, forklarer Nilssen.

LES OGSÅ: Her pusser bussjåføren brillene mens han kjører

Dette gjelder imidlertid bare fram til klokken 20.30 på hverdager. I helgene og etter 20.30 på hverdager går rutene ikke via Stakkevollveien. Som om ikke dette er nok ble det innført hyppigere avganger i helgene for rute 26, 28 og 40, som får én ekstra avgang i timen på lørdager mellom klokken 18 og 23, samt på søndager mellom klokken 12 og 23.

– Det er snakk om omfattende endringer, som gir passasjerene et bedre tilbud. Når alt går seg til, tror jeg det blir veldig bra, sier Nilssen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter