I februar presenterte iTromsø nyheten om at Stakkevollveien fra Hansjordnesbukta til Breivika skal bygges ut i fire felt. Da var planen at arbeidet skulle igangsettes i høst. Men noen spade i jorda kan likevel ikke forventes før til sommeren.

Støyproblematikk

– Reguleringsarbeidet er nesten ferdigstilt, men vi har fått merknader på støy fra Fylkesmannen. Vi jobber med å finne en løsning på støyproblematikken, sier Ramberg.

Byråden har også fått signaler om at prosjektet vil bli mer krevende økonomisk enn det som tidligere ble anslått.

– Uheldig situasjon

– Kostnadsbildet blir veldig krevende, og det kan se ut som at de tidligere anslagene kanskje ikke er korrekte. Det er en veldig uheldig situasjon, men vi jobber med å få full oversikt og vi ønsker selvsagt å gjennomføre prosjektet innenfor de rammene som tidligere ble presentert, sier Ramberg.

I utgangspunktet var kostnadsanslaget på rundt 140 millioner kroner.

– Jeg har fått signaler om at det kanskje ikke er riktig, men jeg vet ikke hvor stort avvik det eventuelt blir snakk om, sier Ramberg.

Utsatt

Etter planen skulle arbeidet med firefeltsveien starte opp i januar, men Ramberg tror det er mer realistisk å håpe på en oppstart til sommeren.

– Det er en del løse tråder som må nøstes opp i.

Planene for den nye Stakkevollveien er omfattende, og inkluderer blant annet et kollektivfelt på hele strekningen.

– Vi har et ambisiøst ønske om at all trafikkvekst skal være kollektiv, syklende eller gående. Vi legger dermed stor vekt på at området skal tilrettelegges godt for myke trafikanter.

– Visste ikke at prosjektet ville bli utsatt

Tidligere byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, fikk ingen indikasjoner på at prosjektet kom til å bli utsatt.

For den tidligere byråden kommer nyheten om utsettelse av prosjektet på Stakkevollveien som en overraskelse på henne. Hun velger heller ikke å ta Rambergs uttalelse om at de tidligere anslagene til prosjektet kanskje ikke stemmer som kritikk.

– Jeg kan ikke tro at byråden mente at vi har rotet til økonomien, men hvis det er tilfellet vil jeg sterkt frasi meg dette. I så fall vil jeg at hun skal dokumentere at vi har rotet det til underveis, sier Alvarstein til iTromsø.

Alvarstein forteller at det var satt av 114 millioner kroner i Tromsøpakka til utbygging av firefelts vei på Stakkevollveien.

– At det nå kan bli dyrere kan være av flere grunner. Både med tanke på kostnader i forhold infrastrukturen og anleggsbidrag, sier Alvarstein.

Ragni Løkholm Ramberg, byråd for byutvikling Foto: Ronald Johansen