Mottok pris og hederlig omtalte

Stemningen sto i taket da Tromsø Asvo mottok prisen som årets vekstbedrift.

Prisvinnere: Tromsø Asvo ble mandag kåret til årets vekstbedrift. Det ga mye glede og stolthet til to av de sentrale ildsjelene bak arbeidet, daglig leder i Tromsø Asvo, Anne Opsahl (i midten) og attføringsleder, Anne Grete Kvendbø.  Foto: Privat

nyheter

OSLO/TROMSØ: Av til sammen 230 bedrifter som er organisert under Arbeidsgiverforeningen for vekst- og attføringsbedrifter (ASVL), var det Tromsø Asvo som til slutt kunne smykke seg med den gjeve tittelen mandag.

– Blant så mange fantastiske vekstbedrifter i Norge, er vi utrolig stolte over å ha blitt valgt ut. Det gir oss stor tro på at måten bedrift en vår jobber på er riktig, sier daglig leder i Tromsø Asvo, Anne Opsahl, til iTromsø.

Synlige i bybildet

Juryens begrunnelse for at akkurat Tromsø-bedriften gjorde seg fortjent til prisen var soleklar.

– Måten de har jobbet for at folk med utviklingshemming eller som er yrkeshemmet skal bli en synlig del av bybildet er helt fantastisk. Målet deres har hele tiden vært at disse skal bli en viktig del av samfunnet vårt, og det har de klart ved å sette i gang arbeidsprosjekter som søppeltømming, bokbinderi og frukt til skolene, sier styreleder i ASVL, Victor D. Norman, til iTromsø.

– Det er ikke bare bedriften som skal roses, men samarbeidet som de har hatt med kommunen. De kan gå fram som et fint eksempel for andre kommuner, legger han til.

- Utrolig glad

Styrelederen forteller at det aldri har vært større applaus i salen enn da Tromsø Asvo gikk opp for å motta prisen. Han forteller at de tydeligvis var et populært valg.

– Jeg er utrolig glad for at budskapet vårt med å være synlige og ikke etablere skjermede arbeidsoppgaver har gått gjennom hos folk. Vi fikk også vite at vi er flinke på å være synlige på Facebook også i media når spesielle ting skjer. Vi skal fortsette det gode arbeidet vårt, og nå skal arbeiderne belønnes med noe vi vanligvis ikke ville tatt oss råd til slik som å dra på en forestilling, eller noe annet kos, sier Opsahl som nylig tok med seg den gjeve sjekken hjem fra Oslo på 50.000 kroner til sine ansatte.