Bjerkaker fyller 50 år

Svingende bursdagsfeiring

Elevene ved Bjerkaker skole tok i bruk moter fra de siste fem tiårene da de tirsdag feiret skolens 50-årsjubileum, til foreldrenes skrekkblandede fryd.

HALLO! Hallo? Hvordan har du det? Det ser ut til at tredje trinn har det bare bra. 

ANDRE trinn svinger seg til tonene av Radio Luxemburg. Alle foto: Åsgeir Johansen 

KAKEMONSER: Benjamin og Berat (begge 11) fyller opp reservetanken før det er på tide med en ny forestilling. 

STOLTE FORELDRE: Rune Holm og Elin Fagertun var stolte over både sønnen Gabriel, de andre ungene, lærerne og Fagertuns gamle skole. 

ENDELIG PREMIERE: Jan Fredrik Skogdal var tydelig stolt, men ikke besynderlig overrasket over hvor flinke elevene hans var: – Dette kan de, sier han. 

nyheter

Det er nemlig ikke all musikk og moter fra disse tiårene som tåler dagens lys, men når minstemann står på scenen i pappas slengbukse må man stille opp. Ferdig snakka.

Latter og trampeklapp

Det er tydelig at både personalet og elevene ved Bjerkaker har lagt mye arbeid ned i forestillinga som hadde premiere i skolens gymsal på tirsdag. Og belønningen kom i form av hyppig latter og trampeklapp. Og hvem kan vel motstå elevene i første trinn når de synger «Hipp hurra for Bjerkaker som fyller 50 år» til melodiens til Bamsens fødselsdag?

Deretter var det duket for et kronologisk tilbakeblikk. Andre klasse hadde jobbet med 60-tallet og gjorde det uttrykkelig klart at:

– Æ vil ikke høre på Barnetimen, æ vil høre på Radio Luxemburg.

Både sanger, dansetrinn og klær var hentet fra riktig tidsepoke noe som viser det grundige arbeidet som er gjort i forkant. Og en liten anakronisme var det også tid til med et spark til Justin Bieber.

Pustet ut

– I'm not doing this show, sa en lettere indignert og snarlik ung herremann fra sjette klasse før de dundret ut i et tilbakeblikk med boyband, Spice Girls, Aqua og Macarena. Det stemmer; de tok for seg 90-tallet.

Etter at showet var ferdig kunne en stolt rektor puste lettet ut. Ikke det at han var ferdig for kvelden, det er fremdeles noen forestillinger igjen, men premièren var endelig over.

– De koset seg virkelig på scenen, ungene her er jo vant til å opptre så det kan de, slår Jan Fredrik Skogdal fast.

– Det har blitt lagt ned en kjempeinnsats i denne forestillinga og både lærere og elever har jobbet hardt, fortsetter han.

Sjokoladekake

Det kan boybandguttene Benjamin Hustad Johansen og Berat Arif Vertay (begge 11) på sjette trinn.

– Vi måtte trekke lodd om hvem som skulle få opptre. Det var litt flaut, men det er jo ikke ofte vi får en slik sjanse, sier Benjamin mellom munnfullene med sjokoladekake.

For mor Elin Fagertun var det spesielt å få delta på skolas jubileum. Dette var nemlig hennes og søsterens skole. Og etter 26 år på Østlandet er det også sønnen Gabriels skole.

– Man føler at det er sjel i disse veggene. Det er ekstra hyggelig å få være med og feire, dette er jo en skole jeg er veldig glad i, sier Fagertun til iTromsø.

Med fare for en viss inhabilitet, lar vi likevel Fagertun få kaste terningen.

– En slik gjennomført forestilling må få en sekser på terningen, avslutter Fagertun.