Vil følge drømmene sine

nyheter

Lanes: I helgen ble det klart at de to Tromsø-ungdommene Jørgen Hansen (17) og Michelle Mabelle Harang Reibo (17) er nominert til «Drømmestipendet 2015» på 10.000 kroner. Med henholdsvis trommestikker og sirkushjul håper de å få leve ut drømmene sine.

Utvikling

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og har som formål å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge.

– Min drøm er å dele min musikk, og utvikle meg selv som musiker. Jeg har spilt trommer siden jeg var 10 år gammel, komponerer egen musikk, og har nå lyst til å ta steget videre mot en karriere innen musikken. Da kunne det hjulpet med litt ekstra midler, forteller Jørgen Hansen.

Han var i helga på Finnsnes sammen med gruppa «Mama said no», hvor det ble markert at han er nominert til stipendet ved at de fikk spille live i forbindelse med UKM.

Sirkusdrøm

Michelle Mabelle Harang Reibo (17) har vært inne i Kulta-miljøet i Tromsø så lenge hun kan huske. På sirkusskolen har hun fått holdt på med aktiviteter hun liker, vært sammen med spennende mennesker, og gjort alt hva hun synes er gøy.

– Min store drøm er å få holde på med sirkus, og bli flink med «Roue Cyr». Kanskje en dag kan jeg få ende opp i et stort sirkus, som Cirque de Soleil, sier Harang Reibo.

Det er nettopp midler til en «Roue Cyr» – en storskala rockering som man kan stå inni og gjøre sirkuskunster – hun har søkt stipendet for å få råd til å kjøpe.

– Egentlig går jeg på line, men med en Roue Cyr er det enklere å reise rundt, og man kan opptre flere steder, sier Harang Reibo.

Spent

Hvem som får stipendet avgjøres først i juli. Og Harang Reibo er veldig spent på hvem som endelig får stipendene.

– Jeg er veldig glad for at jeg har blitt nominert, og håper at det holder hele veien inn til å få et stipend.

Etter å ha fått kjøpt en Roue Cir, håper hun å få reist til forskjellige skoler hvor hun kan lære mer om sirkuskunsten.

– Aller først vil jeg til en som holder på med dette i Finland, for å lære mer om kunster man kan gjøre med den.

Nødvendig

Drømmestipendet består av 100 stipendier, hver på 10.000 kroner.

Hver kommune i landet har mulighet til å nominere en person eller gruppe innen kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst eller andre greiner – og dermed har man mange muligheter til å få stipendet.

– Dersom jeg vinner, vil jeg først kjøpe trommemikrofoner som kan brukes til å spille inn demoer, og også benyttes på livespilling med de bandene jeg spiller sammen med, sier Hansen.

For 2015 er stipendet målrettet mot kulturutøvere født i 1995 eller senere.