Gir en hjelpende hånd til flyktningene

De ansatte ved Remiks tok av sine egne lønninger for å hjelpe flyktningene.

OVERRASKET: Feltarbeideren i Leger Uten Grenser, Mali Ebrahimi, ble svært positivt overrasket da den administrerende direktøren i Remiks, Bård Jørgensen, dukket opp med en gavesjekk på 30.000 kroner til arbeidet de gjør for flyktningene. Foto: Privat 

GAVMILDE: Det er ikke første gang at Remiks har hjulpet andre. I tradisjon tro pleier de hver jul å gi penger til mennesker i nød, tidligere har de gitt penger til både Kafé X og Bymisjonen. Her overrekker administrerende direktør i Remiks, Bård Jørgensen, pengene til hjelpeorganisasjonen. Foto: Christina Svanstrøm 

nyheter

Administrerende direktør for Remiks, Bård Jørgensen, kunne ikke ha gitt den nøye gjennomtenkte gaven på et mer beleilig tidspunkt. Mens Leger uten grenser holdt et informasjonsmøte angående feltarbeidet deres på biblioteket, tok han turen innom med en gavesjekk på 30.000 kroner.

– Det er på grunn av flyktningsituasjonen og den ekstreme situasjonen som organisasjonen jobber med å forbedre, at jeg ønsket å gi dem pengene, sier Jørgensen til iTromsø.

Fortjener

Han kan fortelle at alle sine ansatte har bidratt like mye, og det på en noe kreativ måte.

– Siden alle ville bidra til flyktningkrisen, oppfordret jeg de ansatte til å trekke en viss sum fra lønna deres for en måned, og det helt frivillig. Til sammen ga de 250 kroner hver, og totalsummen kom på 30.000 kroner, sier Jørgensen.

Men det stoppet ikke der. Direktøren doblet nemlig beløpet han fikk inn fra sine ansatte, og fra bedriftens egen lomme gir han den andre halvparten på 35.000 kroner til ildsjelen Eliana Lakis. Hun har hjulpet flyktningene ved å samle inn penger fra loppemarked, lotteri, auksjon og ved selv å dra til Lesvos for å hjelpe.

– Begge gjør sitt for å hjelpe til og derfor fortjener de pengene veldige mye. Dette er Remiks sin måte å vise samfunnsansvar på, sier Jørgensen.

Viktig støtte

Feltarbeideren i Leger uten grenser, Mali Ebrahimi, hadde ingen anelse om at organisasjonen skulle få pengene.

– Det var en virkelig fin overraskelse, og vi setter veldig pris på at de hjelper oss med penger. For Leger uten grenser er det viktig å være nøytrale og upartiske når vi jobber ute i felten, og derfor er slike pengestøtter veldig viktig for oss, sier Ebrahimi.

Hjelpeorganisasjonen jobber intenst for å hjelpe flyktningene om dagen.

– I Hellas har vi slått opp flere flyktningleirer med både medisinsk hjelp, i tillegg til at vi gir flyktningene mat og et tak over hodet. Vi har også to båter ute i territoriet med mannskap som daglig plukker opp de som er på vei til Italia eller andre steder, sier hun.