Nå skal prinsesse Märtha Louise «lese» Tromsø-folk

Når prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng kommer til Tromsø i neste uke, har de et mål om å gjøre tromsøværinger til bedre mennesker.

READING: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng kommer til Tromsø og Verdensteatret gjennom sin landsturné. Foto: Kurt Gaasø 

nyheter

Change the World Tour kommer neste uke til Tromsø, hvor prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng skal ha en workshop for å hjelpe folk til å bli en bedre versjon av seg selv. Turneen starter i Nord-Norge og vil etter hvert jobbe seg sørover i landet.

– Vi kjente at vi skulle nordover, det var ikke noe tvil om. Vi skulle starte helt nord i Norge, ikke fordi vi har noen god logisk forklaring på det, men det var det vi skulle, sier Nordeng.

– Intuisjonen sier ikke hvorfor, den sier bare «at», forteller Märtha Louise til iTromsø.

Tar personer opp på scenen

Gjennom forestillingen vil noen bli tatt opp på scenen for å bli «lest».

– Vi vil gjøre en reading, hvor vi «leser» energibilder som kan være hendelser, tanker, følelser eller et tema som ligger fra fortiden eller drømmer om fremtiden som alltid blir flyttet lenger og lenger inn i fremtiden, sier Nordeng.

– Det handler om bevisstgjøring og å finne nye innsikter hos deg selv og kanskje møte deg selv på en ny og ærlig måte, tilføyer Märtha Louise.

Involverer alle

Det er andre gang duoen kommer til Tromsø, og de gleder seg til hele turneen som starter i Alta.

– Når vi kommer til Tromsø, aner vi ikke hvilke temaer som møter oss, for det kommer til å være forskjellig fra sted til sted. Det kan hende vi jobber med en person og oppdager at dette er noe som berører hele salen, og da begynner vi å jobbe med alle. Dette synes vi er en kjempegøy måte å jobbe på, sier Nordeng.

Kunne aldri bli forfatter

Temaene som vil bli tatt opp på en slik kveld kan være noe så enkelt som en setning du fikk slengt mot deg da du var barn. Det har prinsesse Märtha Louise selv opplevd.

– Det kan bare være en setning som «dette kan du ikke». Det fikk jeg høre i åttende klasse da jeg skrev. Da fikk jeg høre at jeg var altfor fortellende og aldri kunne bli forfatter, for det var noe jeg ikke kunne. Det trodde jeg på i mange år, helt fram til jeg var rundt 30 år, sier hun.

Det har vært mye diskusjon rundt Engleskolen til prinsesse Märtha Louise og Nordeng siden de startet opp i 2007, men de tror aksepten er større i dag.

– Mye har endret seg i samfunnet siden vi startet opp. Dette gjelder både bevisstgjøring av det vi driver med og samtaler om intuisjon og spiritualitet og slike ting, sier prinsesse Märtha Louise.