Store pepperkakeambisjoner

Flere sentrumsaktører er allerede klare med kjevla én måned før åpningen av årets Pepperkakeby.

NY PEPPERKAKEBY: Om én måned skal årets Pepperkakeby reises på biblioteket. Alle inviteres til å komme med sitt bidrag helst før åpning 5. desember. Dette bildet er fra i fjor. Foto: Tom Benjaminsen 

KREATIVT: Det er mange fargerike og kreative innslag i Pepperkakebyen, her fra 2014. Foto: Tom Benjaminsen 

PEPPERKAKEFISK: Råfisklaget deltok i fjor med en fiskehjell med fisk på. Sentrumsforeningen håper mange sentrumsaktører deltar i år som tidligere år. Foto: Tom Benjaminsen. 

nyheter

For sjette året på rad inviteres både innbyggere og næringsliv til å komme med sitt bidrag til den tradisjonelle Pepperkakebyen, som er et samarbeid mellom biblioteket, Sentrumsforeningen og mediehuset iTromsø. Om én måned er det åpning av årets Pepperkakeby.

– Vi ønsker å ha en så komplett Pepperkakeby som mulig. Vi har en del signalbygg i Tromsø sentrum som det hadde vært fint å få i pepperkakeversjon også. Vi ønsker å ha mest mulig klart til åpning og oppfordrer dermed folk til å ta fram kjevla allerede nå, sier leder Lena Gustavsen Nymark i Sentrumsforeningen.

Fin juletradisjon

Pepperkakebyen vil som før være lokalisert i tredje etasje på biblioteket, og vil stå utstilt hele desember. Som vanlig blir det flere kåringer, inkludert premiering av beste kopi og årets hus.

– Pepperkakebyen har blitt en fin juletradisjon til glede for både små og store i førjulstida. Vi gleder oss til å se alle de kreative bidragene, sier Gustavsen Nymark.

Klare med deigen

Daglig leder for Mathallen, John-Fredrik Solberg, bekrefter at de vil komme med sitt bidrag til årets Pepperkakeby.

– For å si det sånn, det klør i pepperkakefingrene på mange her på huset. Vi har allerede satt deig og vi kommer til å være klar i god tid før åpning. Det er ikke bare kjøkkenet her som er involvert i dette, alle våre 17 ansatte har lyst til å bidra, sier Solberg.

Ingeniørkunst

På The Edge har de ansatte allerede snakket om årets Pepperkakeby. Hotelldirektør Øyvind Alapnes bekrefter at ambisjonene for i år har steget noen hakk fra i fjor.

– Det er jo en forferdelig vanskelig konstruksjon på bygget vårt, så vi er redd for at vi må ha med ingeniører i år for å få det riktig. Konditoravdelingen vår har imidlertid store ambisjoner og har allerede kommet opp med noen tanker på hvordan vi må bygge pepperkakebidraget vårt i år, sier Alapnes.

Også han lover å ha bidraget fra The Edge klart til åpning 5. desember, og oppfordrer samtidig Kystens Hus til å delta med deres versjon av eget bygg.

– De har jo også noen utfordringer med tanke på konstruksjon, men det klarer de nok. De må gjerne komme med et så fullstendig bidrag som mulig, helst med måseskitt inkludert, ler Alapnes.

I tenkeboksen

Daglig leder Lena Pettersen i Kystens Hus AS sier at de ikke har rukket å snakke om årets Pepperkakeby. I fjor deltok Råfisklaget med en fiskehjell komplett med tørrfisk. Hun ser ikke bort ifra at det kan komme flere bidrag fra aktørene på Kystens Hus.

– Det høres ut som en veldig artig idé å gjenskape Kystens Hus i pepperkake. Jeg skal undersøke med mathuset om de har noen gode ideer for hvordan det kan løses, sier Pettersen.