Årets tromsøværing

Bli med på kåringen

For 30. gang kårer iTromsø Årets tromsøværing. Som vanlig er det opp til leserne å bestemme hvem som stikker av med utmerkelsen.

VINNER 2014: I fjor var det leder for Tromsømarka-prosjektet, Henrik Romsaas, som ble stemt fram til Årets tromsøværing. Her mottar han utmerkelsen av daværende sjefredaktør, Jonny Hansen. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Lanes: – Det fine med Årets tromsøværing er at personer som gjør en viktig innsats, men som normalt ikke får så mye oppmerksomhet, kan løftes fram. Dette er en fin mulighet til å hedre mannen i gata, sier iTromsøs sjefredaktør, Stig Jakobsen.

Romsaas vant sist

I år er det 30. gang iTromsø, i samarbeid med leserne, kårer Årets tromsøværing, en utmerkelse renholder Ivanna Kristiansen stakk av med da kåringen fant sted for første gang i 1986.

Siden den gang har utmerkelsen tilfalt artister som Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og Lisa Stokke, men også tromsøværinger fra andre samfunnslag, blant annet pensjonist Margot Lorentsen, eldregeneral Bitten Barman-Jenssen og Kate Eines fra «Hjelp oss å hjelpe». I fjor var det primus motor for Tromsømarka-prosjektet, Henrik Romsaas, som ble stemt fram av leserne.

Les også: Hellstrøm og Hoel skal lage femretters middag

Frist 20. november

Hvem som kan smykke seg med tittelen Årets tromsøværing 2015 er det i likhet med tidligere opp til iTromsøs lesere å avgjøre.

Fram til midnatt 20. november kan du sende inn forslag på den personen du mener fortjener utmerkelsen. Det gjør du ved å sende kodeord IT FORSLAG og navnet på den du mener bør nomineres til 2399. Hver SMS koster én krone.

Velger ut finalister

For å kunne bli nominert må kandidatene til Årets tromsøværing ha gjort noe positivt for lokalmiljøet, utført en prestasjon som har hjulpet andre eller markert seg på en særskilt positiv måte.

Etter at fristen for å sende inn nominasjonsforslag går ut 20. november, skal en jury velge ut ti kandidater blant de nominerte. Disse offentliggjøres deretter, slik at det blir opp til leserne å stemme fram sin favoritt som til slutt stikker av med utmerkelsen Årets tromsøværing 2015.

Les også: 100 grunner til å elske Tromsø