TEMPLARHEIMEN: Da undertegnede besøker boligmessa for å spørre hvilke kupp folk har gjort, er det spesielt en mannlig selger som blir nevnt.

– Egentlig kom jeg hit fordi jeg er på husjakt og ønsket å få litt tips og tilbud om den nye eneboligen jeg ønsker meg, men nå står jeg her med en tempurpute i hånda mi. Det var ikke planlagt, sier Sturla Haugli Falch til iTromsø.

Og det er heller ikke bare han som står med hendene fulle av soveromsartikler. Det gjør de to kompisene hans også, Andreas Sørbøe Lie og Stian Martenson.

– Ja, nå har vi alle fått oss tempurputer. Jeg var egentlig på jakt etter et nytt kjøkken, sier Martenson.

– Men han selgeren var så pratsom og snakket sikkert med oss i femten minutter, så da endte vi visst opp med disse putene. Han er en god selger da, det skal han ha, sier kompisen Lie.

Les også: Fant drømmesenga på boligmessa.

Populær

Det er lett å få øye på mannen i lokalet som det går gjetord om. Han er, som tidligere beskrevet, svært pratsom og omringet av fire kunder forteller han ivrig i vei om putene og overmadrassene sine. De skal nemlig både forme seg etter kroppen og nakken din, og det var så vidt at undertegnede fikk stjålet noen minutter av tiden hans.

– Allerede har flere snakket om deg i dag, hvorfor tror du det er tilfellet?

– Si det, allerede har jeg deltatt på 216 boligmesser rundt om i landet, og dette er 12. gang jeg er her i Tromsø. Jeg solgt veldig bra, og gjerne kommer familiemedlemmene og vennene til de som allerede har kjøpt varer av meg for å sikre seg både bursdags- og julegaver. Jungeltelegrafen har nok hatt sin effekt, sier selgeren, Konrad Augemo fra Sandefjord til iTromsø.

Les også: Sikret seg grillhytte.

Salgstriks

Etter å ha jobbet i varehandelen i drøye 40 år, legger ikke sandefjordingen skjul på at han har noen gode triks i boka si.

– Det hjelper absolutt å dele personlige historier med kundene sine. Jeg liker å spre god stemning, og gjerne fortelle noen vitser.

For han er Tromsø selve «putebyen».

– Her i byen er ikke menn så redde for å kjøpe puter av meg fordi de føler ikke at de må ringe konene sine for å få lov til å kjøpe dem først. Det er noe annet med mannfolkene sørover som ikke tør å kjøpe av meg før de har fått tillatelse fra sin bedre halvdel, sier Augemo og ler.

For venneparene Leif og Gerd Pedersen og Herulf og Vigdis Klo, er boligmessa ett av årets høydepunkter. De trekker også fram Augemo som et eksempel på en mann de aldri glemmer.

– Da han et år skulle selge oss en overmadrass prutet han den selv ned fra 7000 til 3000 kroner. Han tror jeg må være den beste selgeren som fins, sier Gerd Pedersen.

UVENTET KJØP: Andreas Sørbøe Lie (til venstre), Stian Martenson med datteren Johanne (3) og Sturla Haugli Falch hadde ikke sett for seg at de kom til å gå ut med en tempurpute hver etter sitt besøk på årets boligmesse. Selv hadde de dratt til messa for helt andre grunner.
skryter: Venneparene Gerd Pedersen, Leif Pedersen, Herulf Klo og Vigdis Klo trekker fram Augemo som en av de beste selgerne som de har møtt.