Overleverte gapahuk i friluftslivets ånd

I dag ble snoren klipt for den nye gapahuken på Charlottenlund. Den ble gitt som en gave fra Statskog i anledning friluftslivets år.

SAMARBEID: Her står gjengen fra arbeidsprosjektet Slottet sammen med representanter fra Statskog og kommunen. 

LEDER: Prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet, Henrik Romsaas, tror parken på Charlottenlund kommer til å bli veldig bra. 

nyheter

CHARLOTTENLUND: – Dette er fantastisk flott og nydelig gjort, det blir et flott område her på Charlottenlund. Vi er stolte over å få lov til å gi Tromsø denne gaven i anledning friluftslivets år. Det er en liten gave, men jeg tror den kommer til å bli mye brukt, sier Kåre Rasmussen, regionsjef for statsskog Troms.

I dag overleverte Statskog en gapahuk til kommunen. Ragni Løkholm Ramberg (Ap), byråd for byutvikling, tok imot gaven og klippet snoren. Etterpå ble det en liten feiring med kaffe og boller inne i gapahuken.

– Det er veldig hyggelig å få en slik gave. I tillegg er det en liten innvielse av området her på Charlottenlund. Området er ikke helt ferdig, det er noe som skal gjøres når våren kommer. Det er en betydelig opprustning som er gjort på Charlottenlundanlegget, sier byråden.

Les også: Her kommer Tromsøs fineste turløype

I hjertet av Tromsømarka

Prosjektet har pågått over lengre tid, og nå begynner sluttresultatet å nærme seg.

– Det er en fantastisk jobb som er gjort av kommunen, både bydrift og arbeidsprosjektet Slottet. Vi ser at det har skjedd veldig mye rundt oss på kort tid, så dette området har blitt et knutepunkt og en park på en helt annen måte enn det var før, sier Løkholm Ramberg.

Prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet, Henrik Romsaas, var veldig positiv til den nye gapahuken som det nyeste tilskuddet til Charlottenlundparken.

– Dette er den største aktivitet- og friluftsparken i Nord-Norge, tror vi. Vi bruker litt i overkant av ti millioner på dette anlegget. Det ligger midt i hjertet av Tromsømarka og kan nås gjennom hele lysløypesystemet, sier prosjektlederen.

Les også: Vil lage en grense for Tromsømarka

Et sted for alle

Anlegget på Charlottenlund skal være ferdig neste år, og Romsaas håper folk i alle aldre vil ta i bruk området.

– Dette er et sted for skoler, barnehager og familier på tur. Vi ønsker også å gjøre noe for de eldre med forskjellige treningsapparater, benker og bålplasser. Samtidig ønsker vi å lage et sted for dem som er på rehabilitering på Kurbadet, og håper de også vil bruke området. Alle skal kunne finne aktiviteter her, og det skal være slik at barna sier at de heller vil hit enn å sitte foran skjermen, sier han.

Les også: Små hunder får egen tid i hundeparken