SAS-pilot ga passasjerene tidenes nordlysopplevelse

En halvtime før landing i Tromsø dempet piloten belysningen og ga passasjerene et nordlys-show uten like.

KUDOS: Prosjektleder Henrik Romsaas (41) for tromsømarkaprosjektet var passasjer på flyet og skrev i går et innlegg på Facebook der han roste piloten for at han viste passasjerene nordlyset på flyturen fra Oslo til Tromsø. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Prosjektleder for tromsømarkaprosjektet, Henrik Romsaas (41), var passasjer på flygingen som gikk fra Oslo til Tromsø klokken 16.20 mandag ettermiddag. Siste del av flyturen ble litt av en opplevelse – spesielt for de mange turistene om bord.

– Helt rørt

– Plutselig fikk vi følgende beskjed over høyttaleren: «Hallo, dette er kapteinen. Vi ser et flott nordlys fra cockpit, og vil at dere også skal se det», forteller Romsaas.

Deretter dempet kapteinen belysningen i kabinen, før han la kraftig over til både venstre og høyre slik at alle skulle få se.

– Alle la fra seg det de holdt på med og stirret ut av vinduene. Det var en opplevelse utenom det vanlige, kan man si. Jeg ble helt rørt.

Les også: Kraftig nedgang i utenlandstrafikken

Turister i ekstase

Ifølge Romsaas var det ikke det mest fantastiske nordlyset han hadde sett, men opplevelsen gjorde trolig et sterkt inntrykk på flere av turistene om bord.

– Det satt en mann ved siden av meg som var turist, og han lå omtrent over fanget mitt og så ut av vinduet for å få med seg nordlyset.

– Gull verdt

Romsaas roser piloten for den hyggelige gesten.

– Det viser at han forstår at han ikke bare jobber i transportbransjen, men også i turistbransjen, sier han.

– Det går utover normalen, og det er slike opplevelser turister tar med seg videre. Det koster så lite, og gjør så mye. Sånne folk er gull verdt.

Les også: Fra lokalt fenomen til turistmagnet