Prosjektleder for tromsømarkaprosjektet, Henrik Romsaas (41), var passasjer på flygingen som gikk fra Oslo til Tromsø klokken 16.20 mandag ettermiddag. Siste del av flyturen ble litt av en opplevelse – spesielt for de mange turistene om bord.

– Helt rørt

– Plutselig fikk vi følgende beskjed over høyttaleren: «Hallo, dette er kapteinen. Vi ser et flott nordlys fra cockpit, og vil at dere også skal se det», forteller Romsaas.

Deretter dempet kapteinen belysningen i kabinen, før han la kraftig over til både venstre og høyre slik at alle skulle få se.

– Alle la fra seg det de holdt på med og stirret ut av vinduene. Det var en opplevelse utenom det vanlige, kan man si. Jeg ble helt rørt.

Les også: Kraftig nedgang i utenlandstrafikken

Turister i ekstase

Ifølge Romsaas var det ikke det mest fantastiske nordlyset han hadde sett, men opplevelsen gjorde trolig et sterkt inntrykk på flere av turistene om bord.

– Det satt en mann ved siden av meg som var turist, og han lå omtrent over fanget mitt og så ut av vinduet for å få med seg nordlyset.

– Gull verdt

Romsaas roser piloten for den hyggelige gesten.

– Det viser at han forstår at han ikke bare jobber i transportbransjen, men også i turistbransjen, sier han.

– Det går utover normalen, og det er slike opplevelser turister tar med seg videre. Det koster så lite, og gjør så mye. Sånne folk er gull verdt.

Les også: Fra lokalt fenomen til turistmagnet

KUDOS: Prosjektleder Henrik Romsaas (41) for tromsømarkaprosjektet var passasjer på flyet og skrev i går et innlegg på Facebook der han roste piloten for at han viste passasjerene nordlyset på flyturen fra Oslo til Tromsø. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen