SAS-pilot ga passasjerene tidenes nordlysopplevelse

En halvtime før landing i Tromsø dempet piloten belysningen og ga passasjerene et nordlys-show uten like.

KUDOS: Prosjektleder Henrik Romsaas (41) for tromsømarkaprosjektet var passasjer på flyet og skrev i går et innlegg på Facebook der han roste piloten for at han viste passasjerene nordlyset på flyturen fra Oslo til Tromsø. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Prosjektleder for tromsømarkaprosjektet, Henrik Romsaas (41), var passasjer på flygingen som gikk fra Oslo til Tromsø klokken 16.20 mandag ettermiddag. Siste del av flyturen ble litt av en opplevelse – spesielt for de mange turistene om bord.

– Helt rørt

– Plutselig fikk vi følgende beskjed over høyttaleren: «Hallo, dette er kapteinen. Vi ser et flott nordlys fra cockpit, og vil at dere også skal se det», forteller Romsaas.

Deretter dempet kapteinen belysningen i kabinen, før han la kraftig over til både venstre og høyre slik at alle skulle få se.

– Alle la fra seg det de holdt på med og stirret ut av vinduene. Det var en opplevelse utenom det vanlige, kan man si. Jeg ble helt rørt.

Les også: Kraftig nedgang i utenlandstrafikken

Turister i ekstase

Ifølge Romsaas var det ikke det mest fantastiske nordlyset han hadde sett, men opplevelsen gjorde trolig et sterkt inntrykk på flere av turistene om bord.

– Det satt en mann ved siden av meg som var turist, og han lå omtrent over fanget mitt og så ut av vinduet for å få med seg nordlyset.

– Gull verdt

Romsaas roser piloten for den hyggelige gesten.

– Det viser at han forstår at han ikke bare jobber i transportbransjen, men også i turistbransjen, sier han.

– Det går utover normalen, og det er slike opplevelser turister tar med seg videre. Det koster så lite, og gjør så mye. Sånne folk er gull verdt.

Les også: Fra lokalt fenomen til turistmagnet

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter