Hun har den nye busstemmen

Tar du ofte bussen? Da vil du bli vant til Liv Hanne Haugens stemme.

Vi tok en busstur med byens nye "buss-stemme", Liv Hanne Haugen. Se hva hun synes er byens morsomste stedsnavn!

MANGE NAVN: Liv Hanne Haugen leste opp navn fra både Tromsø og Harstad. 

nyheter

TROMSØ: Tirsdag presenterte fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp), den nye tjenesten for opprop og visning av holdeplasser om bord på bybussene.

Æren av å rope opp navnene på holdeplassene var det Liv Hanne Haugen som fikk.

– Jeg ble kontaktet av Aurora lyd som lurte på om jeg kunne tenke meg den jobben. Jeg vet strengt tatt ikke om det var en spesiell grunn til at det var jeg som ble plukket ut, forteller Haugen.

Vil bli hørt i Harstad

– Jeg har ikke øvd meg så mye, men jeg hadde noen gjennomlesninger før det ble spilt inn. Jeg har brukt en del tid på å si navnene rett. Det skal verken være føringer eller noen mening bak navnet. Det skal bare være så tydelig og levende som mulig.

Liv Anne Haugen brukte over én dag i studioet til Lydproduksjon for å lese opp navn både i Tromsø og Harstad. Det tilsvarte over 500 forskjellige navn.

– Det var snakk om at de skulle finne noen andre til å lese opp navnene fra Harstad, noen som hadde mer harstaddialekt, men det ble til slutt bestemt at jeg skulle ta dem òg.

Les også: Kollektivt løft for bussen

– Må ta buss oftere

Haugen tror det blir rart å høre sin egen stemme på bussen i fremtiden.

– Nå kjører jeg ikke så mye buss, men det må jeg kanskje begynne å gjøre fremover. Vi snakket om det rundt frokostbordet med barna mine, kanskje vi burde ta en bussdag hvor vi bare kjører rundt, sier hun og humrer før hun fortsetter:

– Det blir sikkert litt underlig. Det kan hende jeg krymper litt sammen når jeg hører min egen stemme og tenker «kunne jeg ha sagt det på en annen måte?»

Hun håper stemmen hennes blir tatt godt imot blant busspassasjerene.

– Jeg håper først og fremst at folk forstår hva jeg sier, og at det ikke høres slitsomt ut når man hører det igjen og igjen. For dem som har spesielle behov, kan det være ganske greit å få de forskjellige navnene lest opp.

Les også: Innrømmer pristabbe på de nye bussrutene

Nytt kallenavn

Tilbakemeldingene på opplesningen er hun spent på.

– Jeg lurer på om de i det hele tatt kjenner igjen stemmen min på bussen siden det er såpass korte navn som blir ropt opp. Det hadde vært artig om folk måtte tenke litt for å finne ut hvem som roper opp navnene, sier Haugen.

– Vil du bli kjent som «bussdamen» fremover?

– Jeg kaller meg selv nå for «bussdamen» eller «busstemmedamen», men om det kallenavnet vil vare vet jeg ikke. Buss er jo en veldig bra greie, så jeg liker jo å bli assosiert med det.