Nye Nordlys-frimerker

Fredag slippes tre nye, lokale frimerker med nordlysmotiv.

NORDLYS: Fotograf John Hemmingsen har stilt tre motiv til rådighet for Posten lokalt. De er det blitt frimerker av. Foto: John Strandmo 

verden: Nordlysfrimerkene er beregnet på A-post og frankert for verden, Europa og innenlands. 

nyheter

SENTRUM: Hobbyfotograf John Hemmingsen (53) har levert samtlige. Motivene er fra Ersfjordbotn og har et opplag på tusen hver.

Laila Langeng i Posten tror at etterspørselen – ikke minst fra alle nordlysturistene – blir stor. Derfor er hun forberedt på at nye frimerker må trykkes i løpet av vinteren.

All A-post

Ifølge Langeng er det laget merker for all type A-post med verdi for både verden, Europa og innenlands.

– Vi tror ikke salgsdagen – fredag 13. – blir noe minus for interessen. Erfaringsmessig vet vi at mange frimerkesamlere sikrer seg. I tillegg vil tilreisende fra hele verden benytte sjansen til å sende brev og kort til venner og bekjente.

Les også: SAS-pilot ga passasjerene tidenes nordlysopplevelse

Stort opplag

Laila Langeng sier at det er andre gang Posten gir ut nordlysmerker. Sist det skjedde, kom resten av post-Norge på banen og ville trykke store opplag. Det ble det ingenting av – fordi frimerkene var noe egen for byen.

Eksklusivt

John Hemmingsen sier at han ikke har noe ønske om at andre norske byer skal kunne profilere seg på hans motiv:

– Nordlysfrimerkene skal være eksklusivt for Tromsø og et ledd i profileringen av området som stedet der du får oppleve himmelfenomenet. Om eksempelvis Hammerfest og Bodø ønsker å lage merker, må de oppsøke lokale fotografer, sier 53-åringen.

Les også: Kalddusj for turoperatør - får ikke kjøre turister