Nye Nordlys-frimerker

Fredag slippes tre nye, lokale frimerker med nordlysmotiv.

NORDLYS: Fotograf John Hemmingsen har stilt tre motiv til rådighet for Posten lokalt. De er det blitt frimerker av. Foto: John Strandmo  Foto: John Strandmo

verden: Nordlysfrimerkene er beregnet på A-post og frankert for verden, Europa og innenlands.  Foto: John Strandmo

nyheter

SENTRUM: Hobbyfotograf John Hemmingsen (53) har levert samtlige. Motivene er fra Ersfjordbotn og har et opplag på tusen hver.

Laila Langeng i Posten tror at etterspørselen – ikke minst fra alle nordlysturistene – blir stor. Derfor er hun forberedt på at nye frimerker må trykkes i løpet av vinteren.

All A-post

Ifølge Langeng er det laget merker for all type A-post med verdi for både verden, Europa og innenlands.

– Vi tror ikke salgsdagen – fredag 13. – blir noe minus for interessen. Erfaringsmessig vet vi at mange frimerkesamlere sikrer seg. I tillegg vil tilreisende fra hele verden benytte sjansen til å sende brev og kort til venner og bekjente.

Les også: SAS-pilot ga passasjerene tidenes nordlysopplevelse

Stort opplag

Laila Langeng sier at det er andre gang Posten gir ut nordlysmerker. Sist det skjedde, kom resten av post-Norge på banen og ville trykke store opplag. Det ble det ingenting av – fordi frimerkene var noe egen for byen.

Eksklusivt

John Hemmingsen sier at han ikke har noe ønske om at andre norske byer skal kunne profilere seg på hans motiv:

– Nordlysfrimerkene skal være eksklusivt for Tromsø og et ledd i profileringen av området som stedet der du får oppleve himmelfenomenet. Om eksempelvis Hammerfest og Bodø ønsker å lage merker, må de oppsøke lokale fotografer, sier 53-åringen.

Les også: Kalddusj for turoperatør - får ikke kjøre turister

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter