Skeiv og eksklusiv konsert

I går ble det fulle programmet til Tromsø Arctic Pride lagt fram, og festivalen tjuvstarter kommende lørdag.

ONE NIGHT ONLY: Musikerne Nasra Omar (til venstre), Charlotte Bendiksen og Anette Tunheim Jakobsen gjør en eksklusiv konsert sammen under Arctic Pride-festivalen.   Foto: Stein Sebastian Fredriksen

NORSK-KANADISK DOU: Bow To Each Other spiller konsert under Pride-festen på Hålogaland Teater. Foto: Pressebilde  Foto: Pressebilde

nyheter

Arctic Pride-festivalen sprer seg over hele neste uke, og programmet inneholder blant annet konserter, utstillinger, bokbad, debatter, workshops og film.

Avsparket kommer allerede denne lørdagen, med en temafest på Kurant visningsrom. Temaet er voguing – en form av dans som oppsto i det skeive miljøet i Harlem, New York på 80-tallet.

Dansegruppa Meraki (kjent fra «Stjernekamp») hentes opp fra Oslo, to DJs vil stå for musikken, og historien bak voguing vil bli presentert.

Les også: Ny festivalsjef for Arctic Pride

Trygge arenaer

Arctic Pride er en festival med fokus på underholdning, debatt og opplysning – skapt av og for lesbiske, homofile og transpersoner. Men alle farger, kjønn, livssyn og legninger er velkomne understreker styreleder i LLH Troms, Ole-Marius Johnsen.

– Vi ønsker å skape trygge sosiale arenaer, spre kunnskap og bekjempe frykt, sier han.

Det innholdsrike programmet består av rundt 20 arrangementer, hvorav alle bortsett fra tre har gratis inngang.

– Grunnen til at vi har jobbet så mye med å gjøre arrangementene gratis, er at vi ønsker å være et tilbud også for studenter og unge, sier festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen.

Les også: Inviterer alle til tidenes homofest

Fest med konsert

Den musikalske delen av programmet har noen eksklusive godbiter på menyen, blant annet den kritikerroste norsk-kanadiske duoen Bow To Each Other.

– Deres konsert blir en del av den store Pride-festen i Teaterkafeen på Hålogaland Teater. Da byr vi på mye mer enn bare konsert, og kapasiteten er på drøyt 400 publikummere, sier Fredriksen.

Les også: Historisk og tannløs debatt

Bestillingsverk

For mange vil likevel selve rosinen i musikkpølsa utfolde seg på Cafe Cirka fredag kveld. Da stiller tre av de største og mest rutinerte navnene i byens elektronika/DJ-miljø opp, for å gjøre en «one night only»-konsert.

Nasra Omar, Charlotte Bendiksen og Anette Tunheim Jakobsen skal sammen presentere både ny og gammel musikk, i tillegg til improvisasjon.

– Alle tre er opptatt av mangfold, både i musikken og generelt sett, sier Tunheim Jakobsen.

– Dette er nesten som et bestillingsverk å regne, og vi har fortsatt litt å jobbe med på øvingene før konserten.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter