Nå har Birgit (91) fått lesevenn

Annenhver torsdag får Birgit Hanssen (91) besøk av 18 år gamle Mathilde Fjeldavli. Dermed får hun både selskap og noen som kan lese for henne.
nyheter

– Ensom kan man bli uansett om man bor hjemme eller på institusjon, sier Birgit Hanssen.

91-åringen har de siste årene bodd på Mortensnes sykehjem. Mens hun tidligere hadde stor glede av å lese, har et gradvis dårligere syn satt en stopper for aktiviteten

– Jeg leste ut bok etter bok i alle år siden den gang jeg lærte meg å lese, forteller Hanssen.

Da 18 år gamle Mathilde Fjeldavli nylig tok kontakt med Mortensnes sykehjem med et ønske om å bidra som frivillig, tenkte trivselskoordinator Cecilie Olsen umiddelbart på 91-åringen. Dermed har de nå kommet fram til en ordning der Fjeldavli kommer på besøk og leser for Hanssen annenhver torsdag.

– Jeg syntes det er veldig trivelig. Så lenge hun klarer å tilpasse seg ei gammel kjerring, så går det fint, sier Hanssen med et lurt smil.

Det synes også 18-åringen selv.

– Hun var litt skeptisk til meg helt i starten, men så ble det veldig koselig, forteller Fjeldavli, som setter pris på å kunne bidra.

– Jeg har gått helsefag i to år på videregående og i den forbindelse vært en del i praksis på sykehjem. Jeg vet derfor at det fort blir lite tid for de ansatte til hver enkelt beboer. Da jeg så at sykehjemmet søkte flere frivillige, fant jeg derfor ut at det passet bra, siden jeg hadde litt ekstra tid, forklarer 18-åringen.