Derfor farges Ishavskatedralen blå

Etter at mørket har lagt seg over byen fredag kveld, blir Ishavskatedralen farget av blått lys. Lurer du på hvorfor?

  Foto: Trond Tomassen

nyheter

Den blåkledde kirka skyldes markeringen av Verdens Diabetesdag lørdag 14. november.

– Det er vel syvende eller åttende gang vi farger kirka blå, sier leder Ole-Reidar Myrland for Diabetesforbundet Tromsø.

– Verdensberømt

Myrland forteller at bildene av den blå Ishavskatedralen vil dominere på sosiale medier under markeringen.

– Fredag og lørdag vil alle amatørfotografer være ute og ta bilder av katedralen, og det kommer til å florere bilder av den fra alle vinkler på for eksempel Facebook, sier han.

– Kirka er en stor attraksjon fra før av, men den 14. november er den verdensberømt.

Konsert i katedralen

Ifølge Myrland vil programmet starte allerede klokken 11.00 på kjøpesenteret K1.

– Da skal vi stå på stand og gi informasjon om diabetes og selge lodd til landslotteriet, der man blant annet kan vinne reisegavekort på 50.000 kroner. I tillegg kommer vi kanskje til å ta noen blodsukkermålinger.

Senere på kvelden er det konsert i katedralen, og Myrland forsikrer om at det blir en vakker opplevelse for alle som møter opp.

– Kl. 18.30 starter konserten til Sandnessund blandakor, og det pleier å være veldig fint å høre på. Det blir en helt spesiell opplevelse å være på konsert inni den blå kirka.

Inngangsbilletten er på hundre kroner, og barn under 16 år får komme inn gratis. Før konserten skal forbundsleder Nina Skille holde appell.

– Tromsø er vakrest

Myrland forteller at dagen markeres med blåfarge mange steder i landet.

– Det er nok mange som pynter byen med blått 14. november. Jeg tror blant annet at de lyser opp ei kirke i Alta, men det er nok få som greier å slå den vakre, blå Ishavskatedralen. Uten å skryte, så er Tromsø best.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter