Her står de i øl-kø hver fredag

Flere sto i kø da Graff Brygghus lanserte årets første juleøl på en spesialdesignet Christmas Growler.
nyheter

Fredag lanserte Graff Brygghus årets første juleøl på en egen Growler, en toliters flaske man kan kjøpe, og deretter fylle på etter eget ønske.

– Juleølet er en amerikansk Red Ale, med et lite innslag av rugmalt for å få kryddernoter i smaken. I tillegg er det brukt to typer amerikansk humle med karakter av sitrus og treverk, forklarer ølbrygger Marius Graff (20).

Les også: Ølkultur til folket

Smilende mannfolk i kø

Da iTromsø stikker innom det første utsalget av årets juleøl, står det mange i kø og de ansatte har mer enn nok å henge fingrene i. Kunde Karstein Sterri, som fikk høre om ølkonseptet fra noen kolleger, har fått fylt på sin Growler hos Graff Brygghus hver fredag de siste ukene.

– Dette er et veldig bra konsept. I dag skal jeg fylle på med Portland Pale og det blir en juleøl-Growler med hjem også. Det er artig å stå her i kø blant smilende mannfolk. En dag var det skikkelig surt vær, men det var fortsatt kjempegod stemning i køa, sier Sterri lattermildt.

Les også: Ingen bykrig på ølfronten

600 Growler-kunder

Bryggerisjef Martin Amundsen forteller at de etter bare et par måneder allerede har litt over 600 Growlere i omløp.

– Vi har vanligvis bare åpent tre timer hver fredag og da er det stort sett veldig hektisk. Pågangen viser at det kan se ut som konseptet er veldig velkomment i Tromsø. Nå når vi har lansert juleølet i dag, skal vi ha åpent Growler Fill på lørdag også, forteller han.

Bryggerisjefen forteller at de er det eneste som har Growler-konseptet i byen og anslår at det få andre i Norge.

– Det er ikke så mange som driver slik og vi vet bare om 3–4 andre i Norge med Growler. Det er et veldig amerikanskinspirert konsept.

Det var i høst at Graff Brygghus i Tromsø åpnet dørene.

Les også: Egen vri på sixpacken