Kommunen kjøper ikke

Kommunen har avvist tilbudet om å kjøpe skyteanlegget i Kjoselvdalen.

nei: Kommunen og finansbyråd Jens Ingvald Olsen har takket nei til å overta Kjoselvdalen skytebane i sin nåværende form. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

skytebanen i Kjoselvdalen

SENTRUM: Etter å ha gjennomgått anlegget, la det statlige foretaket Skifte Eiendom ut forsvarseiendommen med en prislapp på kroner null. Blant mulige interessenter, var kommunen nr. 3 på listen. Haken var at den som overtok, også måtte foreta opprydding på og rundt anlegget. Etter en nøye vurdering, valgte det nye byrådet å takke nei til statens tilbud.

Stor risiko

Finansbyråd Jens Ingvald Olsen (Rødt) sier at risikoen er for stor. Kommunen har ingen oversikt over hvor mye som må gjøres i grunnen. Med en betydelig aktivitet over flere tiår, er sjansen stor for at grunnen er forurenset.

Ifølge Olsen er en foreløpig prislapp på miljøtiltakene satt til mellom syv og 12 millioner kroner.

Tar jobben

– Etter at vi ga Skifte Eiendom vår tilbakemelding, tyder at på at de selv vil foreta en opprydding i Kjoselvdalen. Den jobben skal være gjort innen 2018. Hva som da skjer, om kommunen ser på saken på nytt, gjenstår å se. Alt avhenger av prislappen, sier finansbyråden.

Ny reguleringsplan

Jens Ingvald Olsen legger til at kommunens nei til overtakelse ikke påvirker reguleringsarbeidet for området.

– Vi bruker et millionbeløp på en ny plan. Uansett kan ikke eiendommene, hvor også Tromsø Skytterlag er blant grunneierne, brukes til annet enn skyting.


John Strandmo