VERDENSTEATRET: I salen på Verdensteatret sitter mange mennesker. Noen få er menn, men mesteparten er kvinner. Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng er på turnéen «Change the world tour» for å snakke om høysensitivitet og energispråk.

Og Nordeng har en forklaring på kjønnsfordelingen.

– Å kjenne på intuisjon, og det å føle andre menneskers følelser og energi, ligger mer naturlig for kvinner. Noen menn gjør også det, men de har en tendens til å fort gå til hodet og bruke fornuften, forklarte hun fra scenen.

Les også: Nå skal prinsesse Märtha Louise "lese" tromsøfolk.

Ble «lest»

Kvelden var delt i to. Først et lite foredrag, før folk fra salen kunne komme opp på scenen og bli «lest» av de to. Fire kvinner var oppe på scenen.

– Dette var en veldig fin gruppe å jobbe med, sier Nordeng etter at seansen var over.

– Jeg håper de i salen har hatt like mye glede av det som oss, sier Märtha Louise.

Les også: Kongeparet med barnebarna på nordnorsk rundtur.

Mer akseptert

Selv kaller de seminaret sitt for «selvutvikling med en åndelig dimensjon».

- Jeg tror ikke det er paranormalt. Vi har bare glemt hva det normale er. Jeg opplever at det er mer akseptert enn da vi startet opp i 2007. Det kan ha noe med at yoga og mindfulness er blitt vanligere. Jeg tror vi skal tilbake til det autentiske, sier Märtha Louise.

Les også: - Folk er mer åpne her.

Elsker Tromsø

Det sies ofte at nordlendinger er et åpent folkeslag. Damene sier begges intuisjon fortalte dem at de skulle starte turnéen i nord.

– Det er veldig åpent og avklart her. Det kan være flere stengte andre steder, forteller Nordeng.

Begge er klare på at de synes Tromsø er et fantastisk sted.

– Jeg elsker Tromsø. Det er en så god drive og energi her. For ikke å snakke om at det er vakkert her. Det er en flott by å være i, sier Märtha Louise.

ENERGI: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng «leste» publikums energi. Foto: Lise Lotte Henriksen