Deler ut nesten 100 premier for en god sak

Liverbirds årlige julelotteri har fått inn donasjoner fra næringslivet i form av alt fra middag til kajakktur.

STÅR PÅ: Det er flere involverte i supportergruppen. Her er et utvalg av dem som sto og solgte lodd for julelotteriet lørdag formiddag.  Foto: Dana Meknas

MANGE PREMIER: Næringslivet har bidratt med mange premier - her er alt fra gavekort til bilvask og kajakktur.  Foto: Dana Meknas

FINT Å BIDRA: Fredrik (7) og Inger-Johanne Johansen var blant dem som stoppet opp og kjøpte lodd. De syntes det er veldig fint å bidra til en god sak.  Foto: Dana Meknas

nyheter

Den lokale supportergruppen Liverbirds har de siste årene avholdt et julelotteri til inntekt for veldedige formål. I år går halvparten av pengene til Kirkens Bymisjon og prosjektet deres «ilag», og den andre halvparten til 23 Foundation, organisasjonen tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher stiftet for å hjelpe barn og unge i Liverpool.

– De jobber egentlig med det samme som oss – å gjøre noen av dagene til barn og unge som har det vanskelig litt bedre, sier Jørgen Hjertsen i Liverbirds til iTromsø.

Har 1000 lodd igjen

Og julelotteriet har med årene ekspandert i både innsats og inntekter. I år prøver de ut å også selge lodd på Jekta Storsenter med første salgsrunde i dag lørdag, noe som har vist seg å gi resultater.

– Vi tror og håper at vi kommer til å krysse 4000 solgte lodd i løpet av den tiden vi står her i dag. Vi har totalt 5000 lodd å selge før trekningen 13. desember, sa Hjertsen tidligere lørdag.

Manchester United fans kjøper lodd

Lørdag ettermiddag sier Hjertsen på telefon med avisa at de har solgt langt flere enn de håpet på.

- Bare i dag har vi solgt lodd for 21.730,- kroner og 15 euro. Vi er veldig fornøyd og må takke befolkningen i Tromsø for deres gavmildhet. Til og med Manchester United-supportere har kjøpt lodd hos oss i dag, da har vi gjort noe riktig, ler Hjertsen.

Liverbirds har som mål om å nå 100.000 innsamlede kroner totalt. Per i dag har supporterklubben nådd mer enn 80.000 kroner.

Næringslivet bidrar

Trekningen foregår like før kamp, der Liverpool møter West Bromwich, og Hjertsen forteller at de kommer til å sette av god tid til trekningen.

– Næringslivet har bidratt med veldig mye, og vi har fått inn premiebidrag og donasjoner fra mange ulike hold. Foreløpig er det 86 premier, og det kommer enda inn mer, sier Hjertsen.

På premielisten står blant annet bilvask, årsforbruk av Omega-3, gavekort og konsertbilletter.

En kjøpte 100 lodd

Ettersom lotteriet går under kategorien smålotteri, har supporterklubben rett til å ta ut 25 prosent av inntektene. Det har de imidlertid ingen planer om.

– Det er ikke det som er hensikten. Dette er et initiativ av egen fri vilje med et ønske om å bidra, sier Hjertsen. Han forteller at kjøpegleden har vært stor.

– Vi har en som har kjøpt 100 lodd – det er lodd for 2.000 kroner. Han bidrar i tillegg med premie til litt over 5.000 kroner, så det er et veldig sjenerøst bidrag, sier Hjertsen, som setter stor pris på alle bidragene.

Fredrik (7) og mamma Inger-Johanne Johansen var blant dem som stoppet opp og kjøpte lodd.

– Både mannen min og Fredrik er supportere, så det må til. I tillegg er det veldig fint å få bidra til en god sak, sier Johansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter