- Ufattelig drøyt og trist

Konsertarrangør, Robert Dyrnes, reagerer med vantro etter å ha hørt nyheten om terroraksjonen i Paris.

Konsertarrangør, for Studentsamfunnet Driv og Buktafestivalen i Tromsø, Robert Dyrnes.  Foto: Marius Hansen

Sivert Høyem uttrykte sine følelser i et facebookinnlegg 

nyheter

Minst 86 personer er drept etter at terrorister tok seg inn i konsertsalen Le Bataclan, hvor California-bandet Eagles of Death Metal holdt konsert.

Les også: - Pust med magen

Sivert Høyem ytret i natt sin mening om at terroren har nådd konsertscenen:

- I woke up in the middle of the night to the horrible news of the Paris terror attacks. To strike at defenseless people in restaurants, at a friendly football match, at a damn rock concert? At the Bataclan? The cruelty and absurdity of it makes me sick. My heart goes out to those affected by these tragic events, to Paris and the French people, to all of you.

Konsertarrangør for Studentsamfunnet Driv og Buktafestivalen, Robert Dyrnes, tror ikke terroren var rettet mot bandet eller selve arrangementet.

Les også: 87 drept under konsert med Bukta-band

- Det finnes ingen logisk forklaring for denne handlingen. De er ikke kontroversiell innenfor musikken. Det er bare musikere som spiller party-rock. Det er ufattelig drøyt og bare trist, sier Dyrnes, som booket bandet til Buktafestivalen i 2009.

Er du i Paris? Ta kontakt med oss på 77640600 - eller i innboksen på vår facebookside

Profesjonelle folk

Han husker gutta i bandet som usedvanlig trivelige mennesker.

- Det er profesjonelle folk som leverte en kjempekonsert i 2009. Det er musikere som er ute etter å spille rock og ha det hyggelig. Dette er ikke et stort band. Det er vanlige folk, så det er nok helt tilfeldig at den konserten er valgt, sier Dyrnes.

På Eagles of Death Metals offisielle side på Facebook melder de om at alle bandmedlemmene, blant annet Josh Homme (kjent som vokalist i Queens of the Stone Age), kom seg unna i behold. Derimot er det ikke gjort rede for alle i crewet til bandet.

Les også: Ordføreren med hilsen til de pårørende

Frykter ikke terror på Tromsø-konserter

- Uansett om det er konsert, restaurant eller fotballstadion er det bare trist og tragisk. Jeg tror om de bevisst skulle angrepet en stor konsert ville de valgt U2-konserten som skulle blitt arrangert lørdag kveld i Paris, sier Dyrnes.

Selv forteller han at han ikke går rundt og er bekymret for at noe lignende skal skje i Tromsø.

- Man kan ikke gå rundt å være redd for det. Det er skremmende og man vet aldri, men det er ekstremt vanskelig å forhindre og forutse at noe slikt skal skje. Det er mye folk overalt og man kan ikke følge med på alle.

Eagles of Death Metal skal egentlig holde konsert på Sentrum Scene i Oslo 28. november. Det gjenstår å se om bandet velger å fullføre europaturneen sin etter det som har skjedd i Paris.