- Vi sender tanker fra Nordens Paris til verdens Paris

Ishavskatedralen bærer nå fargene rødt, hvitt og blått i solidaritet med Frankrike.
nyheter

- Vi sender med dette et klarsignal om at vi tar avstand fra terror, og slår ring rundt solidaritet, sier ordfører Jarle Aarbakke (Ap).

Han hyller den raske og effektive velvilligheten for å få til den nye lyssettingen av Ishavskatedralen.

- Med dette sender vi tanker fra Nordens Paris til verdens Paris. Nå skal vi ikke la frykten fange oss, men lære hverandre å kjenne, sier Aarbakke.

Skal mye til

Daglig leder i Tromsøysund menighet, Kristian Paulsen, forteller at Aarbakke tok kontakt med leder i menighetsrådet, Kristoffer Kanestrøm, angående lysene i katedralen.

- Han tok så kontakt med oss. Det skal mye til for å lyssette en kirke på denne måten. Vi fikk tillatelse fra menighetsrådet, og da var det enkelt å sette i gang, forteller Paulsen.

Tidligere var Ishavskatedralen farget i blått på grunn av diabetesdagen.

- Vi hadde jo allerede fargene. Så da var det fort gjort for Arctic Event å få på lysene, sier Paulsen.

- Det skjer mye fælt i verden til daglig. Det hvite lyset til daglig er for det. Men nå er det farger for Frankrike, sier sogneprest May Line Angell.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter