– Vi føler med Frankrike

UiT-rektor Anne Husebekk uttrykker dyp sympati for det franske folk etter terrorangrepene i Paris.

STØTTEERKLÆRING: Rektor Anne Husebekk uttrykker medfølelse på vegne av UiT til alle som er rammet av angrepene i Paris.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

– Vi vil uttrykke vår dypeste sympati for det franske folk og alle som er rammet av terroren i Paris. Våre tanker er hos dem som har mistet sine kjære, sier rektor Anne Husebekk ved UiT.

Les også: Kristina (28) befinner seg i Paris under terroraksjonen

Ingen norske stipendiater rammet

Minst 129 personer er drept i terrorangrepet som startet i Paris fredag kveld, og som fortsatte utover natten. Minst syv ulike steder i byen ble rammet. UiT er medeier i og er med og finansierer Det norske universitetssenter i Paris (DNUP), som arbeider for å styrke kontakten mellom norske, franske og andre internasjonale forskningsmiljøer.

Les også: Aarbakke: - Dette rammer oss alle

Fulgte prosedyrene

Administrativ leder, Kirstin Skjelstad, sier at det ikke er noen norske stipendiater ved senteret nå i november. Verken hun selv eller direktør Bjarne Rogan var i Paris i helgen da terroren inntraff.

– Tilfeldigvis er vi begge i Norge, så vi har bare fulgt med i media på det som har skjedd, og verken vi eller noen av våre stipendiater har vært i fare. Vi har fulgt prosedyrene og meldt fra til ambassaden om at vi er trygge, sier Skjelstad, som sammen med direktøren skal tilbake til Paris mandag kveld.

Det er heller ikke registrert ansatte ved UiT på tjenestereise i Paris.

Les også: Havnet midt i terrordramaet

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter