Kystens hus må utsette åpningen av gigantakvarium

Akvariet på Kystens hus vil ikke stå ferdig før i januar.

UTSATT: Akvariet på Kystens hus skulle stå ferdig i oktober. Ny dato er i løpet av januar.   Foto: Ronald Johansen

SER SLUTTEN: Daglig leder på Kystens Hus Alf-Erik Veipe, begynner å se en ende på det store prosjektet.  Foto: Kjetil Vik

nyheter

SENTRUM: Uforutsette problemer med leverandør gjør at monteringen av det 18 meter lange akvariet på Kystens hus fortsatt ikke er i gang. Det er blant annet fordi det 10 centimeter tykke akrylglasset som skal holde akvariet tett, er produsert i Italia.

– Det har tatt lengre tid en planlagt. Akrylveggene har vært i Tromsø i tre uker, men vi har måttet vente på installatørene, sier daglig leder Alf-Erik Veipe i Kystens Hus.

LES OGSÅ: Snart svømmer det fisk her

Klart i januar

Installasjonen vil ikke starte før natt til neste søndag.

– Selve byggingen vil ikke være ferdig før omkring jul. Etter det skal det lages belysning og kulisser, så akvariet vil ikke stå ferdig før i januar, sier Veipe.

LES OGSÅ: Aspaker: – Sjømaten er vår lottogevinst

Fiskene er hentet

Akvariefiskene er i alle fall klare til å flytte inn så snart deres nye hjem står klart.

– Fiskene er hentet fra en båt fra Brensholmen. Vi har fått inn flyndre, småkveite, torsk og hyse. De er nå plassert i akklimatiseringstanker på Polaria. Der må de være i alle fall en måneds tid for å bli vant, og de vil ikke være i akvariet før alt er klart i januar, forteller Veipe.

LES OGSÅ: Derfor ser Kystens hus annerledes ut i ulikt vær (Krever innlogging)

Etter flere uforutsette utfordringer begynner han nå å se slutten på det store prosjektet.

– Vi begynner å se at det skjer noe nå. Vi har jo lært at vi aldri er helt sikre på når det vil være ferdig, men akkurat nå ser det ut til å være i januar, sier han.

Prislappen for akvariet, inkludert tilførsel av sjøvann, tekniske installasjoner og stålramme blir på rundt 20 millioner kroner.