NM-generalen opplevde redselen på nytt

I 2011 overlevde den ene sønnen Utøya-terroren. Nå bor hans andre sønn i Frankrike. Det er ikke rart at NM-general Roger Fagerheim kjenner terrorfrykten på nytt.

BESØKTE PARIS: NM-generalen Roger Fagerheim besøkte sønnen August (17) som bor i Frankrike, for to uker siden. Sammen reiste de til Paris, som ble utsatt for terror fredag. Foto: Privat 

nyheter

Hjemme i Tromsø holder Roger Fagerheim seg oppdatert på nyhetsbildet etter at terroren slo ned i Paris på fredag, og de siste dagene har han kontaktet venner og kollegaer i den franske hovedstaden. I forbindelse med sykkelrittet Arctic Race of Norway har han jobbet tett med folk i det franske Amaury Sport Organisation (ASO), som er medarrangør av sykkelrittet i nord.

– ASO har hovedkontor i Paris, og jeg har vært bekymret for mine nære kolleger. Det står heldigvis bra til med alle sammen etter det vi vet. Mine tanker går til dem nå, sier Fagerheim.

LES OGSÅ: Fransk kanal: Våpen skal være funnet i antatt terrorbil

Sønn og kone i Frankrike

Sønnen August (17) bor til daglig i nærheten av Nice der han er elev ved et internasjonalt tennisakademi. Kona til Roger Fagerheim er i Sør-Frankrike på besøk hos sønnen deres akkurat nå. I dette området er det ikke satt inn ekstra sikkerhetstiltak.

– De befinner seg et stykke unna Paris og er ikke direkte berørt, men det er klart at det er skremmende. Det er en ekstra trygghet for meg som far at moren er der nede med ham nå.

LES OGSÅ: - Vi sender tanker fra Nordens Paris til verdens Paris

Berørt av terror

Familien Fagerheim har også tidligere vært berørt av terrorhandlinger, da deres sønn Ottar var på Utøya i 2011. Sønnen kom seg fra hendelsen uten fysiske skader.

– Terrorhandlingene i Paris er en grusom påminnelse om hvilken gal verden vi bor i. Vi har bearbeidet Utøya-hendelsen, men hendelsene i Paris minner oss nok en gang på at terror kan skje overalt, sier han.

LES OGSÅ: Første Paris-terrorist identifisert som mulig returnert Syria-farer

Var i Paris nylig

Sønnen August skal bo i Sør-Frankrike fram til sommeren. Far Roger Fagerheim sier ikke at han er ekstra bekymret nå etter terrorhendelsene i Paris, da han befinner seg langt unna hovedstaden. Selv var han i Paris for bare to uker siden.

– Jeg besøkte August da han hadde høstferie, og vi var da sammen i Paris. Vi var på alle de stedene som nå ble rammet av terror, som vi nå ser på nyhetene. Det er rart å tenke på nå, sier han.