«Virkelig»-sjefen slutter

Etter seks år i redaktørstolen trer Eirik Junge Eliassen (46) av. Erstatteren fant han i «Virkelig»-systemet.

NY REDAKTØR: Eirik Junge Eliassen (til venstre) går av som redaktør i gatemagasinet «Virkelig» og overlater jobben til Alf Sigurd Krogseth. Foto: Helge Skog 

nyheter

SENTRUM: Navnet Eirik Junge Eliassen har blitt synonymt med gatemagasinet Virkeligs ansikt utad, men nå søker han nye utfordringer. Eliassen trer av med øyeblikkelig virkning, noe han selv offentliggjorde via video på Virkeligs 10-årsmarkering på Verdensteatret mandag kveld.

Til Kirkens Bymisjon

Eliassen beskriver selv sin avgang som udramatisk.

– Som leder har jeg blitt overflødig, så det er på tide å finne på noe nytt. Jeg blir værende i Virkelig-organisasjonen – men kun på deltid, og kun som journalist.

Etter det iTromsø erfarer, skal Eliassen inn i et engasjement hos Kirkens Bymisjon, i en deltidsstilling.

Les også: Denne statusen kan ha bidratt med over 160.000 kroner.

– Vil heve standarden

Alf Sigurd Krogseth, som i dag er skribent i «Virkelig», blir magasinets nye redaktør.

– Alf kan organisasjonen bedre enn meg. Han kjenner hvert eneste ledd, kan gjøre enhver jobb, og vil heve standarden på produktet, sier Eliassen.

Krogseth planlegger ikke store omveltninger når han blir sittende med ansvaret.

– Når det ikke er ødelagt, trenger man ikke å reparere det, så det blir ingen revolusjonerende forandringer, understreker han.

To forskjellige typer

Eirik Junge Eliassen er en aktiv samfunnsdebattant som ofte oppsøkes av media – en rolle Krogseth ikke nødvendigvis vil prioritere.

– Vi er to forskjellige typer. Selv om jeg selvfølgelig vil være tilgjengelig for media, vil jeg ikke nødvendigvis mene like mye om like mange ting som Eirik.

– Alf bidrar med både humor og struktur, og han har et regneark i hodet. Jeg har som regel masse ideer, men andre må ofte sette dem ut i livet og rydde opp etter meg, sier Eliassen.

Et kroneksempel

Alf Krogseth har jobbet for Virkelig siden januar 2012.

– Jeg var langt nede og slet med psykiske problemer, før Nav og Eirik ordnet meg jobb. Hadde noen fortalt meg da at jeg nå skulle bli redaktør, ville jeg fått dem innlagt, sier Krogseth og ler.

– Alf er et kroneksempel på at det finnes en vei tilbake til arbeidslivet. Jeg trengte skriveføre folk, og uten han, Mette-Marith Aspmo og Trine Lise Halmøy Lockertsen ville ikke Virkelig ha fungert, legger Eliassen til.

Les også: Slik ser det nye Virkelig ut.

Trygghet i kompetanse

Krogseth og Eliassen har brukt det siste året på å forberede seg på sistnevntes avgang.

– Eirik har vært mye borte, så jeg har egentlig fungert som redaktør den siste tiden, sier Krogseth.

Han har valgt å beholde Eliassen som en del av staben, som den avtroppende redaktøren presiserer er etter Krogseths eget ønske.

– Junge har fortsatt mye å lære meg. Det er en trygghet å vite at jeg har hans kompetanse å støtte meg på når uventede problemer oppstår.