– Skal finne en løsning

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg (Ap), mener prosjektet er for lukket.

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, har tro på at det er mulig å bli enig om en løsning slik at byggeprosjektet kan realiseres. 

nyheter

– Slik planen fremstår, kommer den i konflikt med strandpromenaden. Når det er sagt, er det – slik byrådet ser saken – kun mindre justeringer som skal til. Får vi det på plass, er mye gjort. Derfor har jeg stor tro på at vi finner en løsning slik at prosjektet kan realiseres, sier Ramberg.

LES OGSÅ: Utbygger risikerer stortap

Spennende løsninger

Byråden understreker at hun ønsker en sjøside som er mest mulig tilgjengelig. I det inngår den nevnte promenaden. Når det gjelder K9 og K10 samt to andre utbygginger på Strandkanten, er alle spennende prosjekt med gode løsninger.

– Men vi er uansett nødt til å se alt i sammenheng – både i forhold til eksisterende bebyggelse og infrastrukturen i området.

Når det gjelder avtalen Norsk Boligutvikling har med Nor-Bygg, som skal bygge på K12 og K14, er den ifølge Ramberg av privatrettslig karakter.

LES OGSÅ: Politiker advarer mot byrådets høyblokk-nei

Stor tro på

– Vi kan ikke forholde oss til den. Men som sagt: Byrådet har stor tro på at utbygger vil legge inn kommunens krav og på den måten komme til en løsning.

LES OGSÅ: Kommunen sier nei til gigantbygg