Rangeres blant Norges beste spisesteder

Både De 4 roser og Mathallen er med i årets White guide som ble mandag kveld.

De 4 roser havner igjen i White guide. På bildet er Grethe Byberg, en av restaurantens eiere.  

LEGGES MERKE TIL: Gunnar Jensen på Mathallen er i White guide for første gang.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

White guide er en restaurantguide som årlig anmelder flere hundre restauranter. I rangeringen for norske restauranter, havnet De 4 roser i Tromsø på en 15. plass. Også De 4 roser Harstad gjør det bra, de havnet på en 8. plass som de deler med Re-Naa i Stavanger.

- Føles godt

Grethe Byberg eier De 4 roser i både Tromsø og Harstad sammen med Trond Dahle. Begge to har vært med helt siden etableringen i Harstad 1996, og jobber fortsatt 100 prosent i og med bedriftene. Byberg er storfornøyd med bemerkelsen i årets Whiteguide.

- Herregud, hva skal man si? Det er nesten sjokktilstander her. Vi vet vi er gode, men å få en internasjonal bekreftelse på arbeidet vi gjør er utrolig deilig. Det føles godt i hjertet og i sjela, sier hun.

- Stol på konseptet

- Dette viser at vi gjør noe som blir lagt merke til. Som restauranteier må jeg bare gi all ære til kokketeamet som lager fantastisk mat, og som kommer med tanker og ideer om hvordan ting skal være. Det er ikke alltid vi er enige, men sluttresultatet er det viktige. Og det har vi lyktes med, sier Byberg.

Ifølge Byberg er det én ting som er spesielt viktig å huske på i den tøffe bransjen, og som hun og Dahle holder fast ved i både opp- og nedgangstider.

- Det er å stole på det man har å gi, og å være tro mot det konseptet man liker.

- På vei opp

De 4 roser var ikke alene om å utmerke seg. Mathallen havnet på 55. plass i rangeringen.

- Det er veldig artig å komme på lista. Vi har kanskje utmerket oss med det nordnorske preget vårt, der vi bruker lokale råvarer og lokale produsenter, sier kjøkkensjef Gunnar Jensen på Mathallen.

- Vi har egentlig bare gjort det som var planen fra starten av, altså å lage god mat, ha gode råvarer og å ha flinke folk på jobb. Sistnevnte er utrolig viktig, og jeg synes vi har et veldig godt team av flinke ansatte på Mathallen.

Kjøkkensjefen selv høster skryt fra Byberg, som er imponert over arbeidet som har blitt gjort på Mathallen.

- Gunnar gjør en helt fantastisk jobb, og Mathallen er på vei oppover for alvor. Det er artig at det er så mange gode restauranter i Grønnegata, spesielt når de legges merke til, sier hun.