Klinikk 24 har siden 2012 tilbudt tjenester innen rehabilitering med utgangspunkt i manuellterapi og idrettsfysioterapi på 120 kvadratmeter i Strandgata.

Nå er rehabiliteringen i full gang i Macks gamle bryggerilokaler hvor de får rundt 750 kvadratmeter fordelt på to etasjer.

Stor pågang

– Totalkostnadene på et slikt prosjekt er et tosifret millionbeløp. Vi har økt antall ansatte jevnt og trutt, og har fulle pasientlister. Vi har for liten plass og for stort trøkk til å ta unna pågangen, sier Tord Moen, spesialist i manuellterapi og idrettsfysioterapi.

Sammen med André Fagerborg, Einar Hauglid og Frode Følstad grunnla og eier Moen Klinikk 24. Trangboddheten i Strandgata gjør at de samarbeider med Stamina.

Foreløpig er de nye lokalene bare et betongskall, men målet er å kunne åpne den nye klinikken i løpet av neste vår. De er åtte ansatte i dag og ser for seg muligheten til å utvide staben med flere profesjoner når de flytter.

Forebygging

– Vi vil være en profesjonell rehabiliteringsklinikk og jobber med å få inn både lege, ernæringsfysiolog og psykolog. Vi ønsker å lage et topp moderne rehabiliteringssenter hvor vi også kan ha et senter for fysisk testing av pasienter, sier Moen.

Klinikk 24 leverer i dag tjenester til blant annet alpinlandslaget herrer, Tromsø IL, Tromsø Storm, Norges Kickboksing forbund og håndballandslaget herrer. I tillegg driver de forebyggende tiltak med personlig oppfølging på ti bedrifter for å få ned sykefraværet.

– Vi behandler alt fra nyopererte til folk med akutte nakke- og rygglidelser.

Fornøyd utleier

Klinikken er hundre prosent privateid og jobber uten tilskudd fra det offentlige. Nå håper de også å kunne tilby tjenester på det offentlige markedet.

– Vi håper å få driftshjemler når det utlyses nye. Vi ønsker å tilby tjenester også på det offentlige markedet og at det offentlige benytter seg av vår kompetanse, sier Tord Moen.

Eiendomsspar AS har hatt flere forespørsler om lokalene, men den bratte Muségata og sterkt trafikkerte Storgata har vært et problem. De er imidlertid fornøyde med å få inn Klinikk 24, som betyr at omtrent alt i Mack-kvartalet nå er leid ut.

– Varelevering på hjørnet ville vært en utfordring, men for Klinikk 24 betyr ikke det noe. Vi er kjempefornøyde med å få dem som leietakere, i et av de mest synlige delene av kvartalet, sier eiendoms- og utviklingsdirektør Sigurd Stray i Eiendomsspar.