Her parkerer ordføreren ulovlig på handikapplass

Ordfører Jarle Aarbakke (Ap) kritiserte det forrige byrådet fordi kommunen betalte parkering for medlemmene. Selv er han bøtelagt 13 ganger.

ulovlig: Ordfører Jarle Aarbakke benyttet handikapplassen da han var på universitetsområdet i Breivika. Foto: Privat 

bekrefter: Jarle Aarbakke bekrefter å ha fått flere bøter for ulovlig hensettelse av sin Saab. Men alle er betalt, forsikrer han.  Foto: Ronald Johansen

bot: Dette bildet avslører at ordføreren har fått bot som følge av manglende betaling av avgift på universitetsområdet. Foto: Privat 

nyheter

Bildene av ordførerens Saab er tatt på universitetsområdet denne høsten. I det ene tilfellet har Aarbakke satt fra seg bilen ulovlig på en handikapplass. I det andre tilfellet har han parkert utenfor juridisk fakultet, også det ulovlig. Det resulterte i en bot.

Benekter ikke

– Jeg benekter ikke at jeg har stått ulovlig parkert. Dersom jeg har benyttet en handikapplass, er det kun for en kort øyeblikk mens jeg har vært i administrasjonsbygningen, innrømmer ordføreren.

Han understreker at boten han fikk tidligere i høst, er betalt.

Et titall bøter

Det samme er 12 andre bøter som Jarle Aarbakke har fått som eier av Saaben. Bare i år har ordføreren betalt inn 1.800 kroner i kassen til Tromsø Parkering. Det gjelder bøter som han har fått i gatene rundt rådhuset.

– Jeg betaler alltid for å stå på oppmerkede plasser.

Kritiserte

I valgkampen kom det for en dag at det tidligere byrådet med Øyvind Hilmarsen i spissen hadde gratis parkering betalt av kommunen. Da var Jarle Aarbakke en av flere fra opposisjonen som kom med krass kritikk av ordningen.

En forespørsel til Tromsø Parkering viser at kommunen fortsatt betaler 973 kroner per plass hver måned for flere plasser i p-tunnelen.

– Hvem som benytter disse, vet jeg ikke, sier direktør Tore Paulsen.

Betaler selv

Finansbyråd Jens Ingvald Olsen (Rødt) presiserer at den nåværende ledelsen har avviklet den gamle ordningen. Det er kun byrådsleder Kristin Røymo (Ap) som har en parkeringsavtale som hun betaler av egen lomme.

– Vi har tilbudt de andre medlemmene muligheten til å gjøre det samme – eventuelt bli fordelsbeskattet. Det har ikke vært ønskelig, sier Olsen og legger til at de parkeringskortene som er i bruk, må tilhøre ledere i administrasjonen.

Det gamle byrådet betalte også fordelsskatt på parkeringsavtalen.