Slik blir helgeværet

I helgen er det ventet et kraftig vintervær og meteorologene har sendt ut OBS-varsel for Troms.

  Foto: Meteorologisk institutt

nyheter

Gjennom hele helgen er det ventet både vind og nedbør.

Meteorologene har sendt ut OBS-varsel for Troms for fredag og lørdag.

Fredag og lørdag lokalt vanskelige kjøreforhold i ytre strøk pga nordvestlig stiv kuling og mye nedbør i form av sluddbyger og snøbyger, skriver Meteorologisk Institutt.

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga, Gunnar Noer, varsler at tromsøværingene må forberede seg på dårlig vær.

– Utover fredagen blir det bygevær og vind på kysten og det kan bli litt dårlig vær. Ifølge prognosene nå vil været være verst natt til lørdag og tidlig på lørdag, sier Noer.

30 mm nedbør

På lørdag er det ventet mye nedbør – i form av snø.

– Det kan godt hende det blir en hel del nedbør på lørdag. Det er polare lavtrykk utenfor kysten og hvis de treffer her blir det mye byger. Vi har antydet at det kan komme mellom 10 og 33 mm nedbør, men lavtrykkene gjør at det er veldig usikre prognoser, sier meteorologen.

Les også: Nå kommer vinteren

Sterk kuling

Han sier at folk må forberede seg på været som kommer.

– Selv om det er usikkert hvor værsenteret treffer, må folk være forberedt på dårlig vær. Det kan bli opp mot sterk kuling både på kysten og i fjellet, så folk bør kanskje holde seg unna disse områdene. Det har jo vært veldig populært å se på hvaler fra både båt og kajakk, men det må man være forsiktig med hvis dette været kommer, sier Noer.

Les også: I dag er siste sjanse til å se sola

Gradvis kaldere.

– Det blir gradvis kaldere fremover og temperaturen i helga vil ligge på noen minusgrader. Derfor vil nedbøren komme som snøbyger.

Søndag ser det ut som at været roer seg litt ned.

– Prognosene for søndag viser at det ikke blir like sterk vind på søndag, men værmeldingen er foreløpig usikker. Det ser likevel ut som at det blir snøbyger og perioder med kuling på kysten for stort sett hele Troms.

Les også: – Første søndag i advent er dagen man tenner grana - ferdig snakka

Farvel til sola

Og til sist på værfronten må vi ikke glemme at mørketiden starter til uka. Fredag er siste sjanse for å se sola før til neste år.