Disse 20-åringene er historiske

Hotellselgerne Synnøve Tangstad (20) og Ingrid Skogvik (20) er historiske – som de første i landet med fagbrev.

historiske: Ingrid Skogvik (til venstre) og Synnøve Tangstad skålte i champagne etter å ha tatt fagbrev i hotellfaget som de første i landet.   Foto: John Strandmo

nyheter

I formiddag fikk tromsøjentene dokumentet de har jobbet for i over to år. I løpet av den tiden har de vært lærlinger i salg på Ishavshotellet. Nå inngår de i staben.

LES OGSÅ: Dette hotellet blir dobbelt så stort

God følelse

Begge understreker at det er en god følelse å være de første i hotell-Norge som har gått gradene og fått fagbrevet. Nå skal de selge sentrumshotellet – i både inn- og utland.

Ifølge faglig leder, Lise Hilmarsdatter Benjaminsen, har det vært nødvendig å tilpasse lærlingetiden for 20-åringene:

– Ettersom undervisningsmateriellet er tilpasset butikkfaget, har det vært nødvendig å «oversette» en god del til hotellfaget. I tillegg har jentene inngått i selgerkorpset på Ishavshotellet med egne budsjett og kundemøter. På den måten har begge opparbeidet seg et stort kontaktnett i og utenfor Tromsø.

Unge i faget

Synnøve Tangstad var bare 17 år dag hun startet lærlingtiden. Da sensorene hadde sagt sitt, hadde hun og Ingrid Skogvik ikke bare bestått. De fikk begge karakteren «Meget godt bestått» noe som også er sjelden kost.

– Vi har fått en bred innføring i faget etter å ha startet på samferdsel og reiseliv på den maritime skolen. Nå er vi klare for arbeidslivet – med fagbrevet i hånden, konstaterer tromsøjentene.

Les også: Dropper hotellfrokost med bacon og pølse