Tromsø kommune kjøper alpinanlegget i Kroken

Kommunen punger ut 3,3 millioner kroner for alpinanlegget.

REDDER ALPINANLEGGET: Fra venstre Reinhold Fieler - styreleder i det nye driftsselskapet som har fått navnet Tromsø Alpinpark, Brage Sollund (Ap) - byråd for oppvekst, utdanning og idrett, , Merete Paasche - leder for Tromsø Slalåmklubb og Bjarte Kristoffersen - kommunaldirektør for næring, kultur og idrett.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det var 17. september at Tromsøs eneste alpinsenter gikk konkurs, og hadde en gjeld på over fire millioner kroner.

Etter nedleggelsen lovet byrådsleder Kristin Røymo fortsatt drift i alpinanlegget, tross konkursen.

- Viktig at kommunen bidrar

Fredag klokken 11.00 holder kommunen pressekonferanse hvor de opplyser at dem overtar alpinanlegget for 3,3 millioner kroner. Kjøpet inkluderer hele alpinanlegget, med bygninger, skitrekk og løsøre.

– Tromsø er en idrettsby og en toppturby. Den lokale alpinsporten er avhengig av et anlegg å trene i. For byens mange barn og unge knyttet til denne idretten, vil det vært uakseptabelt å ikke ha drift i Kroken. At Kroken-anlegget i en normalsesong har 15.000-20.000 besøk av skikjørere, viser behovet for et alpinanlegg i byen. Derfor er det viktig at kommunen bidrar, så ikke anlegget ble delt opp og solgt til aktører som vil bygge det opp et annet sted, sier byrådsleder Kristin Røymo.

Overskuddet går til idretten

Det er kommunen som skal eie anlegget, men leier det til driftsselskapet Tromsø Alpinpark AS som opprettes og eies av Tromsø Slalåmklubb.

Selskapet skal drifte anlegget på kommersiell basis, men har et formål som gjør at alt overskudd skal gå til idretten og anlegget, står det i en pressemelding fra kommunen.

– Tromsø Alpinpark vil berømme Tromsø kommune for velvilje og handlekraft i forbindelse med konkursen av alpinanlegget i Tromsø. De sikrer at både idrettsutøvere og alle som elsker å stå på ski eller brett kan utøve sin hobby i alpinbakker i Tromsø. Vi håper å få startet så fort som mulig. Når folk ser lys i bakkene i Kroken og snøkanoner som spruter ut snø er det ikke langt igjen til alle kan finne fram sine ski og ta seg en tur til Kroken, sier styreleder Reinhold Fieler.

Det er Rune Kufaas som er ansatt som daglig leder. Kommunen har altså gått inn med 3,3 millioner kroner, men de regner med å gjøre en ytterligere investering på en million kroner. Dette fordi anlegget blant annet trenger snøkanoner og en oppgradering av billettsystemet.

Kommunen håper anlegget er klar til åpning allerede 18. desember.

- Investering i bolyst

Leien av anlegget vil justeres etter hvor mye som investeres i anlegget, men leien vil dekke kommunens kostnader til renter og avdrag.

– Dette er god folkehelse. Det er investering i bolyst for kommunens innbyggere og aktivitet for barn og unge. Tromsø har stått i fare for å være uten alpinanlegg fremover. For kommunen er det like naturlig å investere i dette anlegget, som at vi eier både lysløyper, idrettshaller, svømmehaller og fotballbaner, sier byråd for oppvekst, utdanning og idrett, Brage Larsen Sollund.

Kommunestyret vil onsdag 25. november behandlet kjøpet.