Hedres for sitt homoengasjement

Regionleder Ole-Gunnar Solheim i Amnesty Region Nord tildeles årets Homofrydpris.

Regionsleder i Amnesty, Ole-Gunnar Solheim, tildeles Homofrydprisen for Tromsø 2015  Foto: Jørn Myreng

Homofrydprisen for Tromsø
  • Prisen deles ut for første gang i 2015 og skal deles ut årlig under Tromsø Arctic Pride.
  • Prismottakeren skal ha vist en inkluderende holdning overfor LHBT-personer i Tromsø, og gjennom medmenneskelighet, kunnskap og bevissthet bidratt til økt forståelse og forbedrede forhold for den skeive befolkningen i Tromsø.
  • Kandidatene blir nominert av styret i Tromsø Arctic Pride, men er også åpen for øvrige nominasjoner. Det er opp til styret å bestemme hvem som får prisen.
  • Prisen skal deles ut av festivalsjefen i løpet av festivalen.
nyheter

I forbindelse med Tromsø Arctic Pride som har blitt arrangert fra 16. - 22. november, deles Homofrydprisen for Tromsø 2015 ut til noen som over tid har vist engasjement og jobbet for å bedre livsforholdene til den skeive befolkningen i Tromsø.

Det er første gang denne prisen deles ut, og juryen har valgt å gi prisen til regionleder Ole-Gunnar Solheim i Amnesty Region Nord.

Juryen skriver følgende i sin begrunnelse:

- Årets vinner får prisen for sitt mangeårige engasjement for å kjempe for menneskerettigheter for LHBT-personer både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Han har gjennom organisasjonen han jobber for begynt et langvarig og svært viktig arbeid med å sette fokus på levekårene for LHBT-personer, sett i et menneskerettsperspektiv.

Prisen ble delt ut under Pride-festen i Teaterkafeen på Hålogaland Teater lørdag kveld. Prisen består av et diplom, som er ment som en æresbevisning fra LLH Troms og Tromsø Arctic Pride.

Berømmes for utstrakt engasjement

Juryen utdyper i sin begrunnelse at Ole-Gunnar Solheim startet sitt arbeid gjennom Amnesty Region Nord på eget initiativ og at han gjentatte ganger har satt LHBT-rettigheter på dagsorden. Solheim berømmes også for å ha vist et særskilt engasjement for homofile i Russland.

- Gjentatte ganger har vinneren jobbet sammen med LLH Troms på arrangementer og markeringer i Tromsø. LLH Troms og Tromsø Arctic Pride er stolte og svært glade for å tildele årets Homofrydpris for Tromsø 2015 til Ole-Gunnar Solheim, heter det fra juryen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter