Hendelsen skjedde lørdag formiddag i Fredrik Langesgate rett ved Sentrum Terasse.

Ifølge vitner på stedet som så hendelsen, begynte bussen å skli da den forsøkte å bremse opp.

Driftssjef Carl Andersen i Nobina bekrefter dette, som har snakket med den aktuelle bussjåføren.

- Det var en personbil foran bussen som stoppet brått. Sjåføren valgte derfor å legge fronten inn mot siden for å unngå en kollisjon. Det er veldig glatt i bakken og det er ikke strødd med sand der, sier Andersen.

Bussen skal ikke ha truffet selve bygningen.

Ingen personskade

Representanter fra Nobina ankom stedet kort tid etter hendelsen for å hjelpe sjåføren til å legge kjettinger på hjulene slik at han fikk rygget bussen ut igjen. Ingen personer ble skadet i hendelsen og det er heller ingen skade på bussen, som kunne fortsette på ruten sin kort tid etter.

- Burde ikke bussene vært utstyrt med kjetting når det er et slikt føre?

- Bussene har både sand og kjetting med seg, men i dette tilfelle hadde bussjåføren brukt opp all sanden litt lenger oppe i gaten hvor det heller ikke var strødd. Angående kjetting så hadde denne aktuelle sjåføren nettopp overtatt bussen fra en annen sjåfør, som hadde opplyst om at det ikke var nødvendig med kjetting. Han valgte da å høre på rådet til kollegaen. Når det blir brøytet så legger det seg en glatt hinne på veien, så sjåførene vet ikke fra gang til gang om hvor det er glatt. Kongsbakken er kjent for å være lunefull, men vi kan ikke kjøre med kjetting hele tiden. Jeg oppfordrer kommunen til å strø med sand i slike bakker, sier driftssjef Carl Andersen.

- Det er lite vi kan gjøre når ikke kommunen gjør jobben sin godt nok. Vi har ikke utstyr til å strø selv, sier Andersen.

Kommunen: - Nobina sitt ansvar

Driftsleder Tor Arne Andreassen i bydrift sier at det er glatte veier flere steder i Tromsø nå, men at de ikke kan strø med sand når det snør.

- Det nytter ikke å strø da det legger seg ny snø oppå sanden etter bare noen minutter. Hver bilist har ansvar for å sko seg etter forholdene. I dette tilfelle må Nobina selv ta ansvar for at deres sjåfører ikke kjører med kjetting når det er slike forhold.

Bydrift har på grunn av det tette snøværet vært ute å brøytet veiene i Tromsø siden klokken 04 i morges.

Oppretter ikke sak

Ifølge operasjonsleder Ørjan Hole har politiet vurdert hendelsen, og kommet fram til at sjåføren handlet riktig da uhellet var ute.

- Det vi vet er at det var ganske glatt på stedet, og politiet oppretter derfor ikke sak på forholdet. Det var ikke sjåførens feil, og førerkortet blir ikke beslaglagt.

Så nær var bussen å treffe veggen på Sentrum terasse. Det er ingen skade registrert, verken på personer eller materiell etter at bussen skled av veien i Fredrik Langesgate lørdag formiddag. Foto: Tom Benjaminsen
Den uheldige bussjåføren skled av veien og inn mot Sentrum terasse lørdag formiddag. Foto: Tom Benjaminsen