Det skriver Adressa. Rettssaken mot mannen, som totalt er tiltalt for overgrep mot 19 barn, starter tirsdag i Nord-Troms tingrett.

– De mest alvorlige tiltalepunktene har en strafferamme på 21 år. Det innebærer ikke at han risikerer så lang straff. Men saken omfatter mange barn. Det er små barn som har hatt et tillitsforhold til han som var ansatt i barnehagen, sier statsadvokat Gøril Lund til NTB.

Sammen med statsadvokat Torstein Lindquister er hun aktor i saken.

Det var 6. mai 2015 at den barnehageansatte mannen ble pågrepet av politiet etter bekymringsmelding. Mannen ble pågrepet mens han var på jobb i en barnehage i Tromsø og ble senere siktet for seksuelle overgrep.

I avhør har den tiltalte selv hevdet at han er pedofil. Dermed har også påtalemakten vurdert gjentakelsesfare og samfunnsvern og i tiltalen tar riksadvokaten forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om forvaring, skriver adressa.no.

- Han har selv uttalt at han er pedofil. I det ligger det at det er en viss fare for gjentakelse. Sakkyndige har vurdert om han er pedofil. De skal vitne i saken. Det er tatt forbehold om dette i tiltalen, men påstanden er ikke utarbeidet av oss. Det ligger an til dette blir en del av vurderingstemaene i retten, sier Gørild Lund til NTB.