Vil ha flere sommerturister

Reiselivet i Tromsø vil ha flere turister som kommer om sommeren.

HÅPEFULL: Reiselivssjef Trond Øverås vil ha flere sommerturister til Tromsø.  Foto: CHRISTER PEDERSEN

FOLKSOMT: Til tross for økt kapasitet i reiselivstromsø så har ikke antallet reisende om sommeren økt tilsvarende. Det ønsker reiselivsmyndighetene å gjøre noe med. 

nyheter

Derfor ble det mandag gjennomført en omfattende workshop med rundt 60 representanter for hoteller, restauranter, reiselivsoperatører, myndigheter og forskningsmiljø for å finne ut hvordan.

– De siste årene har kapasiteten innenfor reiselivet økt kraftig i Tromsø med en rekke nye overnattingssteder. Samtidig har ikke antall utenlandsturister økt – og det ønsker vi å gjøre noe med, sier reiselivssjef i Tromsø, Trond Øverås.

Vil lære av vinteren

Han peker på hvordan reiselivsbedriftene som har fokus på vinteren har klart å gjøre Tromsø til en metropol for nordlys-turisme – og at man der har hatt en eksplosjonsartet vekst de siste fire-fem årene.

– Vi må få til noe lignende om sommeren. Vi må finne noe som definerer Tromsø som sommerdestinasjon og som lokker turister til byen, sier Øverås.

Hvor vidt man kan finne noe som lokker like mye som nordlyset er vanskelig å si, mener reiselivssjefen.

– På workshopen er målet å finne konkrete tiltak som spesielt skal øke andelen utenlandske tilreisende. Det er tenkt å være en kick-off der vi samler innspill og ideer fra flere holdt i bransjen, sier Øverås.

Lillehammer

– Målet er at deltakerne skal se muligheter, men også barrierene for folk til å komme til Tromsø, sier han.

På workshopen deltok også representanter fra andre deler av landet. Blant dem var representanter fra Visit Lillehammer – som har hatt lignende utfordringer som Tromsø.

– De har også slitt med å få sommerreisende, men har på senere år lyktes i å lokke flere turister om sommeren. Vi ønsker å lære av dem, sier Øverås.

Prosjekt

Dersom reiselivssjefen får det som han vil så vil arbeidet munne ut i et såkalt hovedprosjekt – der målet vil være en konkret handlingsplan for å vokse som sommerdestinasjon.

– Da vil vi forhåpentlig få tiltak som vil virke både på kort og lang sikt, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter