Risikerer bøter for glatte fortau

Tolv gårdeiere må skjerpe strøinga i sentrum

Bypatruljen har vært på flere runder i sentrum for å sjekke om alt er på stell med strøing og snørydding.

STRØ GODT: Tore H. Paulsen, direktør i Tromsø Parkering, oppfordrer gårdeiere til å strø godt – så de slipper å finne kundene liggende på glattisen utenfor butikken. Foto: Ronald Johansen 

GLATTE FORTAU: Bypatruljen har tirsdag gitt ut 12 pålegg til gårdeiere om at de må strø. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Trafikkbetjentene i Bypatruljen ved Tromsø Parkering har de siste dagene vært på flere inspeksjoner for å sjekke om gårdeierne i sentrum oppfyller pliktene sine når det kommer til snørydding og strøing av fortau.

– Nå som det er svært glatt ønsker vi å gjøre gårdeierne oppmerksom på strøplikten som de har. I dag har Bypatruljen skrevet ut omtrent tolv pålegg om strøing og gårdeierne har fått to timers frist for å ordne opp, forteller Tore H. Paulsen, direktør i Tromsø Parkering.

Les også: – Denne merkingen for takrasfare er ikke god nok

Risiker bøter

Det var i oktober i fjor at Tromsø Parkering fikk ansvaret for politivedtektene om at gårdseiere i sentrum selv må strø, rydde og sikre fortau for snø og is som kan være farlig for folk.

– Mandag tok vi en kontroll på istapper og snø på tak, som potensielt kan falle rett i hodet på folk. Da ble det gitt noen pålegg, som ble rettet opp i straks, forteller Paulsen.

Hvis gårdeierne ikke oppfyller påleggene de får, kan de risikere bøter på 500 til 5.500 kroner.

Les også: Isklumpen var centimeter fra å treffe noen

Trygg ferdsel i sentrum

Paulsen forteller at trafikkbetjentene blir godt mottatt når de er ute på sine kontroller.

– Jeg vil rose gårdeierne for at de skjønner og tar sitt ansvar. At det er trygt å ferdes i sentrum er bra for alle. Jeg tror ikke gårdeierne heller ville syntes det var stas om de fant kundene liggende på glatthålka utenfor butikken.

Les også: Eldre tør ikke gå på glattisen

Varsler flere kontroller

Sist vinter ble det ikke utstedt bøter for manglende strøing, men noen gårdeiere fikk gebyr for manglende snørydding.

– Vi kommer til å følge med på været og ha jevnlige kontroller utover vinteren. Det er selvfølgelig parkeringskontroll som er vår hovedoppgave, men vi vil oppfordre gårdeiere til å følge med på vær og vind og strø godt og rydde snø, slik de plikter å gjøre, avslutter Paulsen.