Hjort blir advokatpartner

– Godt at jeg ikke lenger skal være i rampelyset

Jens Johan Hjort blir etter nyttår partner i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange. Han vil likevel beholde sitt personlige engasjement og utelukker heller ikke et politisk comeback i fremtiden.

STRÅLENDE FORNØYD: Jens Johan Hjort glitret om kapp med julestjernene da han fortalte om sin nye jobb han skal ta fatt på til neste år.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Nye KOLLEGER: Jens Johan Hjort ble presentert som ny partner i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange sammen med Kjersti Holum Karlstrøm, Espen Johannessen og Ole-Martin Lund Andreassen. 

nyheter

– Dette er et veldig fremoverlent firma med solid fagkunnskap, samt et firma med den nødvendige lokale forankringen, så nå gleder jeg meg virkelig til å jobbe sammen med denne gjengen, forklarer Jens Johan Hjort.

Onsdag formiddag hadde byens tidligere ordfører kalt inn til pressekonferanse i lobbyen på The Edge for å fortelle om sin nye jobb som han starter i over nyttår.

– Det virker kanskje litt pretensiøst å kalle inn til pressekonferanse for dette, så jeg velger å kalle det for et pressemøte. Grunnen til at jeg gjør det på denne måten er rett og slett fordi det er så mange, både fra mediene og ellers som har spurt hva jeg skal gjøre fremover, så da tenkte jeg det var best om alle fikk vite det samtidig, forklarer Hjort.

Les også: – Det er viktig for folk å trives på jobben

Flust av tilbud

Med seg på pressemøtet hadde Hjort det som blir hans tre kommende partnere i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, Espen Johannessen, Ole-Martin Lund Andreassen og Kjersti Holum Karlstrøm. Onsdag kunne han nemlig avsløre at han fra og med neste år starter som partner i advokatfirmaet.

– Jens Johan har en lang og bred erfaring som advokat. Dermed oppfyller han de faglige kravene vi stiller. Dessuten har han et stort personlig engasjement og et bankende hjerte for landsdelen, som gjør at vi mener han er riktig å ha med på laget når vi skal befeste vår posisjon som det største advokatmiljøet i Nord-Norge, særlig innen næringsliv og forretningsjuss, forklarer Ole-Martin Lund.

Ifølge Hjort har det ikke manglet på tilbud og forslag om hva han burde ta seg til etter at det ble klart at han ikke skulle fortsette som ordfører.

– De siste åtte månedene er det mange som har engasjert seg i hva jeg skal og burde gjøre videre, forteller Hjort.

Han avslører at han har fått tilbud både fra bedrifter i kommunikasjons- og rådgivningsbransjen og fra forlag som vil at han skal skrive bok. Det takket han nei til.

Les også: Dette er Kanestrøms nye jobb

Ny hverdag

Da Steenstrup Stordrange tok kontakt for å tilby ham stilling som partner i advokatfirmaet, lot imidlertid byens tidligere ordfører seg friste.

– Jeg var veldig opptatt av å finne meg en arbeidsplass med lokal forankring i byen og i Nord-Norge. At jeg kunne fortsette å bo og virke i Tromsø, var mitt viktigste krav til en ny jobb, påpeker Hjort.

Han kan fortelle at han skal jobbe innenfor flere områder.

– Det blir en del innenfor forretningsjuss-segmentet, samt kontraktsrett og arbeidsrett. Dessuten ønsker jeg å jobbe med myndighetskontakt, noe jeg virkelig har fått erfaring med de siste fire årene. Her har jeg fått både kontakter og tilegnet meg kunnskap, forteller Hjort.

Selv om byens tidligere ordfører er klar på at han tar fatt på advokatjobben med et langsiktig perspektiv, vil ikke Hjort utelukke at han på et senere tidspunkt kan komme tilbake til politikken.

– Det er dette jeg vil fokusere på nå, men så får man se hva fremtiden bringer. Jeg har i alle fall ingen umiddelbare planer om å gå inn i politikken igjen, forklarer Jens Johan Hjort.

Fortsatt engasjert

Selv om han ikke skal jobbe med politikk, legger ikke Hjort skjul på at interessen og engasjementet fortsatt er til stede.

– Jeg kommer til å følge tett med på hva det nye byrådet foretar seg og vil si ifra dersom de ikke tar godt vare på kommunen vår. Også mitt personlige engasjement vil jeg beholde, selv om jeg ikke lenger får samme daglige input om hva som skjer med byens innbyggere. Dersom noen skulle ha behov for min bistand eller hjelp på en eller annen måte, vil jeg imidlertid fortsatt bidra, innrømmer Hjort.

At jobben han nå skal ta fatt på innebærer en langt mer anonym tilværelse enn den han har hatt de siste fire årene, er noe Hjort tror kommer til å bli en stor overgang.

– Det kan på mange måter være godt at jeg ikke lenger skal være i rampelyset og at jeg får mer forutsigbare dager. Jeg tror nok likevel at det krever tilvenning, så det er ingen tvil om at det vil bli en omstilling for meg. Det er imidlertid noe jeg skal klare, påpeker han.