20 års frivillighet for å glede eldre

I år fylte den frivillige gjengen i Karmas klubb 20 år. Før jul skal de dele ut 100 julestjerner til eldre som trenger det.

LUTEFISK: I dag serverte Karmas klubb lutefisk på Laureng bo- og servicesenter. Her serverer en av de frivillige Aud Kjærvik Olsen mat til middagsgjest Gerd Claudius. Alle foto: Nora Lervik 

FRIVILLIGE: Karmas klubb har 22 frivillige medlemmer, og alle arrangementene deres er gratis. 

nyheter

– Karmas klubb er en humanitær klubb som består av 22 frivillige medlemmer og vi har holdt på i 20 år. Vi har en mann på laget og resten er damer, forteller en av de frivillige Aud Kjærvik Olsen.

Klubben har rundt åtte faste arrangementer i året, og i kveld var det lutefisk på menyen på Laureng bo- og omsorgssenter med 60 middagsgjester.

– Det vi gjør er blant annet å servere middag som vi gjør i kveld. Vi bruker å arrangere solmiddag på Grand Hotel, vi har sangkafé med seminarer og lodd, og vi arrangerer bussturer for eldre. I år har vi fylt opp to busser, med over 80 deltakere, sier Kjærvik Olsen.

Drar rundt

Før jul deler den frivillige klubben ut 100 julestjerner til eldre for å gi litt julestemning til de som trenger det.

– Vi drar rundt på sykehjem og har med oss kaffe, kake og underholdning. Vi drar rundt i hele byen, og har til og med vært ute på Brensholmen. Det er helt fantastisk, og vi ser hvor mye de koser seg når vi er på besøk, forteller hun.

Gratis

Gjengen i Karmas klubb gjør mye for å glede de eldre, og alt de arrangerer er gratis. Pengene samler de inn selv.

– Pengene får vi inn gjennom blant annet loddsalg og julemesse. Vi søker tilskudd fra Tromsø kommune hvert år, hvor vi gjerne får noen tusen. Samtidig er vi så heldige å få være med på å få overskuddet til en bingoforening, som er en ganske stor sum annethvert år. Vi er flinke til å disponere de pengene vi har, forteller hun.

– Det er nesten ingenting i dag som er gratis, så derfor er det ekstra hyggelig når vi kan komme med dette tilbudet. Vi prøver så lenge vi kan å ikke ha noen egenandel hos oss, avslutter hun.