FN-sambandet ble reddet i siste liten

Det ble foreslått kutt i støtten til jobben FN-sambandet gjør med skoleelver. Så ble tårer snudd til glede.

TAKKNEMLIG: Leder av FN-sambandets regionkontor, Kine Olsen, er lettet over at de fortsatt får støtte i statsbudsjettet. Foto: Lise Lotte Henriksen 

nyheter

– Det har vært en spennende tid med noe usikkerhet. Det er godt at det er over, sier avdelingsleder ved FN-sambandets regionkontor, Kine Olsen.

Regjeringen foreslo i statsbudsjettet å avvikle støtteordningen de henter midlene sine fra. Mandag kom den gledelige beskjeden om at støtten er tilbake i budsjettet.

– Det er ikke bare bekymring for arbeidsplassen vår, vi var også bekymret for stemmen vår. Jeg føler at vi er flinke til å gi god og nyansert informasjon om verdenen som stadig rykker nærmere, sier Olsen.

«Arbeidsuhell»

Nyheten ble feiret med kake.

– Det var stor stemning i hele organisasjonen, og også en lettelse må jeg si. Nedleggelse hadde nok vært realiteten om det ikke hadde løst seg, sier Olsen.

Tidligere har hun kalt forslaget for et arbeidsuhell.

– Vi har ingen indikasjoner på at vi gjør en dårlig jobb. Å bidra med informasjon til barn og unge om temaer som blir stadig mer relevante, har vi gjort i 70 år til neste år, sier hun og viser til klimakrisen, flyktningsituasjonen og deler av verden med store konflikter.

Sender takk

At de nå får støtten likevel, betyr at de kan fortsette å tilby undervisningsopplegg til skolene i Nord-Norge.

– Det har vært jobbet kraftig fra sentralt hold for å få beholde støtten. Vi opplever også at mange har vært med å heie oss fram. Vi jobber med å rette en takk til alle som har hjulpet oss å bestå, sier en takknemlig Olsen.