Fagereng og Håkøya har fått tilbake vannet

En vannlekkasje er grunnen til at de to bydelene var uten vann onsdag kveld.
nyheter

Da lekkasjen først ble avdekket, var det fortsatt usikkert hva som var grunnen til at situasjonen i det hele tatt oppstod.

Torsdag klokken 07.00 kunne imidlertid driftsingeniør for vann og avløp, Kjell Christian Røshol, fortelle til iTromsø at lekkasjen er tatt hånd om.

- Det hadde oppstått på grunn av gravearbeid på Vangberg. Normal vannforsyning er nå gjenopprettet, sier Roshøl i en tekstmelding.

Derimot kan vannet være noe brunt i kranene til de berørte beboerne.

- Dette er ikke farlig, og forsvinner når man tapper ei stund. Vi oppdaterer nettsiden vår i løpet av morgentimene, sier han.

Vannlekkasjen ble avdekket og tettet ca 03.30 natt til torsdag, da ble det igangsatt en desinfeksjon av røret som var skadet.

Tidlig torsdag morgen kunne dermed de berørte beboerne fryde seg over vann i springen, igjen.

Uoversiktlig

Det var de to bydelene Fagereng og Håkøya som ble berørt onsdag kveld.

Klokken 20.30 kunne driftsingeniøren Roshøl opplyse om at situasjonen var uoversiktlig og at de både hadde dratt ut for å  avdekke situasjonen, samt gjøre tiltak som vannsperringer for å lokalisere lekkasjen.

Da var det fortsatt usikkert når vannet kom til å komme tilbake til de berørte husstandene.

Tidkrevende

Klokken 22.27 opplyste kommunen at lekkasjen ble avdekket på ledningen mellom krysset Hornsundveien/Kvaløyveien og nordover til gravlunden.

På kommunens hjemmeside opplyste de om at abonnenter nord for krysset ved Hornsundveien og nordover til og med Tussøyveien, samt Håkøya måtte regne med å være uten vann til torsdag morgen.

Ved omsorgsboliger og boligfelt på Håkøya ble det satt ut vanntanker. Dette gjaldt også ved det gamle Olav Aakre-bygget.

Øvrige abonnenter skulle ha tilnærmet normal vannforsyning.