I salen satt hans mor som iTromsø intervjuet da rettssaken startet tirsdag. Etter at avhøret av sønnen var avsluttet, ble pappaen innkalt som vitne.

Hadde ikke mistanke

Han fortalte at han ikke hadde noen mistanke om at sønnen og datteren var blant dem som 30-åringen hadde misbrukt. Da barnehagen gikk ut med opplysningene om den pedofilitiltalte, ble barna spurt direkte. Men de svarte aldri på spørsmålene.

– Derfor trodde vi at de ikke var berørt.

Les mer om saken:

Den pedofilitiltalte trente fotballgutter

Krever millionerstatning fra den tiltalte 30-åringen

"Skal vi gjøre det samme som sist?" spurte 6-åringen til overgriperen

En hemmelighet

– Jeg er glad for at han åpnet seg i dommeravhøret. Til oss har han ikke sagt noe, fordi det var en hemmelig mellom ham og tiltalte.

6-åringen forklarte åpent om det han var utsatt for. Men ifølge faren har han ikke vært særlig snakkesalig hjemme. Heller ikke datteren har sagt noe, bortsett fra å komme med små hint.

Være tålmodig

– Vi håper at han skal åpne seg på sikt. Om det tar tid, må vi bare være tålmodig. Vi må også være på vakt og se etter signaler som går på tvers av det som er normalt. Men jeg er ikke i tvil om at overgrepene vil prege ungene i mange år fremover. Det er tydelig at han bærer på noe...

Faren forklarte også at sønnen hadde endret seg etter overgrepene. Han er blitt mer aggressiv og grovere i språkbruken.

Les alt om barnehageovergrepssaken her.

Lyn fra klar himmel

– Avsløringene kom som lyn fra klar himmel. På oss var det klart at ungene var glad i 30-åringen. Personlig snakket vi om alt – ikke minst fotball som begge er opptatt av.

Pappaen sa videre at både han og moren og storebroren til sønnen hadde advart de to minste om «fremmede menn» og aldri gå inn i bilen til noen de ikke kjente.

– Derfor kom det som et enormt sjokk da vi skjønte at de var misbrukt i barnehagen – et sted de har vært siden før de fylte ett år. Det hele er uvirkelig.

Havnet midt i det ...

Om den tiltalte 30-åringen sa pappaen følgende:

– Jeg skjønner at han har sine problemer. Når han har søkt seg til en barnehage, har han havnet midt i det ...

Faren innrømmet også at hendelsene har preget ham. Også kona har hatt det tøft. Blant annet har hun ikke vært i stand til å jobbe siden saken ble avdekket i mai.

I avslutningen av sin forklaring understreket tiltalte at han aldri hadde utsatt ungene for noe fysisk eller kommet med trusler.

Det sto i sterk kontrast til det 6-åringen sa i dommeravhøret. Han forklarte om minst fem tilfeller av overgrep. Men gutten presiserte også at 30-åringen aldri var «stygg mot ham».